nakon 49 godina / Navijač Dinama čeka europsko proljeće skoro 50 godina: 'Nitko ne zna na koju je stranu tad pao novčić'

Generacije navijača na europsko proljeće čekaju od 1970.

6.11.2018.
21:45
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo dugih 49 godina čeka na europsko proljeće, a ove bi ga godine konačno mogao dočekati. Na putu mu stoji slovački Spartak iz Trnave protiv kojeg mu je dosta i bod.

Dinamovo posljednje europsko proljeće doživio je Nikola Beatović, 73-godišnji navijač koji je bodrio Modre na njihovom posljednjem europskom pohodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dautbegović, Cvek, Brnčić, Ramljak, Čerček... to je bila ta ekipa, ona je bila zaista odlična i ja se nadam da ćemo gledati Dinamo i ovog proljeća", rekao je Nikola za RTL.

Nikola čuva stare uspomene na Dinamo. 25 godina imao je kad su Modri osigurali svoje zadnje proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete mirno spavati, vi idete u sljedeće kolo", poručio je Modrima sudac nakon prvog kola sa Slovan Bratislavom.

"Bilo je tako da se trebao bacati novčić tko je pobjednik. Igrali su 3:0 ili 2:0 i kako je ovaj bacio nović, Zambata je počeo vikati, svi smo počeli vikati. Sudac je gledao kako će sad ponovo bacati. Publika počela vikati, ja sam ustao s tribine, tako da smo prošli, to je bilo prvo kolo. Zambata je poslije pričao da ni sam ne zna na koju je stranu pao novčić", ispričao je još uvijek zagriženi navijač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao je onda veliki Marseille, a potom ih je zaustavio njemački Schalke.

"Sigurno se ni tadašnja generacija nije ponadala da će toliko potrajati. To je ta sezona 69./70. kad je Dinamo u četvrtfinalu protiv Schalkea u Maksimiru izgubio 3:1, jedini gol je dao Čerček. U Njemačkoj su izgubili i otada Dinama u proljeću nema", prisjetio se Nikola Beatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generacije navijača na europsko proljeće čekaju od 1970., možda ih baš ovaj četvrtak Dinamo obraduje. 

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo