Liga prvaka / Perišić odigrao briljantan susret protiv Liverpoola usprkos porazu, a jedan će vas detalj iznenaditi

Image
Foto: profimedia.hr

Iako je dvoboj završio nepovoljno za klub u kojem igraju naša dva ponajbolja reprezentativca Marcelo Brozović i Ivan Perišić nisu razočarali

16.2.2022.
23:56
profimedia.hr
VOYO logo

Inter i Liverpool su odigrali prvi dvoboj osmine finala Lige prvaka, a u Milanu je engleska momčad bila bolja s 0:2 pogocima Roberta Firmina i Mohameda Salaha.

U prvom dijelu su prštale šanse s obje strane no na odmor se otišlo bez pogodaka iako je Calhanoglu na dodavanje Ivana Perišića pogodio gredu s odaljenosti od pet metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napast zvana Ivan Perišić

U nastavak je talijanski prvak ušao žustrije i odlučnije. U nekoliko navrata su prijetili vrlo ozbiljno, a Ivan Perišić je bio stalna napast za obranu Liverpoola i nekoliko puta je ozbiljno zakuhao pred Alissonovim vratima.Najizglednija je bila situacija kad je sjajnim centaršutom tražio Martineza na vrhu peterca, no Argentinac je ostao malo kratak.

Image
Liga prvaka /

Dvoboj divova: Liverpool potopio Inter lukavštinama Salaha i Firmina

Image
Liga prvaka /

Dvoboj divova: Liverpool potopio Inter lukavštinama Salaha i Firmina

Uz to je Edinu Džeki opravdano poništen i pogodak zbog zaleđa. Naposljetku, Liverpool se pribrao i kako se bližio kraj dvoboja Englezi su bili sve opasniji da bi u samo osam minuta riješili pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina dva udarca u okvir gola završila u mreži

Ono što je zbilja raritet jeste da su jedina dva udarca u okvir gola na cijeloj utakmici završila u golu, a to je nešto što se zbilja rijetko viđa pogotovo na ovoj razini.

Iako je dvoboj završio nepovoljno za klub u kojem igraju naša dva ponajbolja reprezentativca Marcelo Brozović i Ivan Perišić  nisu razočarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović je veći dio utakmice uspješno vodio bitku s materičnim i rastrčanim veznim redom Liverpoola. Usprkos presingu pod koji su ga Englezi stavili, sudjelovao je aktivno u kreaciji Interovih napada i gotovo da nije griješio u dodavanjima. Defanzivno je napravio sjajan posao uzevši čak šest lopti uz tri presječena dodavanja. Sve u svemu sasvim solidna partija Epic Broza.

Image
Foto: SofaScore
https://www.rtl.hr/repository_images/admin/edit_entity/5240832/?target=/repository_images/admin/1/&layout=admin

Impresivna statistika krila Vatrenih

Ivan Perišić je pak priča za sebe. Veći dio susreta najbolji pojedinac na terenu stvorio je nekoliko vrlo izglednih šansi pred vratima engleske momčadi. Vjerojatno dvije najbolje Interove šanse njegovih su nogu djelo. Prvo je sredinom prvog dijela Calhanoglua gurnuo u matnu situaciju, a slično je ponovio i u drugom dijelu no njegovi suigrači nisu uspjeli oploditi pogotkom dobra Perišićeva dodavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Ono što fascinira je činjenica da je krilo Vatrenih dominiralo u duelima protiv izrazito fizički moćne Kloppove ekipe. Uz to je imao dva uspješna driblinga i čak tri ključna dodavanja. Sve u svemu bio jedan od bolje ocijenjenih igrača po Sofa Scoreu no njegov doprinos Interovoj igri je mnogo veći no što puka statistika može pokazati.   

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo