'Ovo je nepojmljiv uspjeh! Ovo graniči s mogućim!'

Nogometaši Juventusa nisu osvojili dvostruku krunu jer su u finalu Talijanskog kupa na rimskom Olimpicu izgubili od Napolija 2:0 koji je tako osvojio neki trofej nakon pune 22 godine.

21.5.2012.
9:42
VOYO logo

Napoliju je zadnji put podigao 'kantu' 1990. godine kada je pobjedom (5:1) nad Juventusom osvojio Superkup. Bilo je to zlatno doba kluba iz Napulja predvođenog legendarnim Diegom Armandom Maradonom. Argentinac je i danas božanstvo u Napulju, a ovih dana će se nazdravljati i u njegovo ime. Posljednji put Coppa Italiju osvojili su 1987. godine, a ovo im je ukupno četvrti naslov u tom natjecanju.

Edinson Cavani doveo je Napolitance u vodstvo iz 11-erca u 63. minuti. Isti je u sudaru s Juventusovim vratarom Storarijem, upravo nakon Cavanijeva proigravanja glavom, iznudio Argentinac Ezequiel Lavezzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xqydo7 Dvadeset je minuta kasnije nakon munjevitog kontranapada i asistencije Gorana Pandeva konačan rezultat postavio slovački reprezentativac Marek Hamšik.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xqyk3c Posljednju je utakmicu za Juventus odigrao veliki Alessandro Del Piero koji je počeo utakmicu i igrao do 67. minute. Od torinskog se kluba, aktualnog prvaka, oprašta nakon 19 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener nogometaša Napolija Walter Mazzarri potvrdio je nakon velikog uspjeha nad 'nepobjedivim' Juventusom da ostaje na klupi momčadi.

"Imam ugovor još godinu dana. Što se mene tiče, spreman sam ga ispoštovati. No, idemo sad slaviti. Poslije ćemo govoriti", rekao je Mazzarri istaknuvši: "Pobijediti Juventus 2:0 nakon svega što je momčad Antonija Contea ove sezone postigla graniči s mogućim. Ovo je nepojmljiv uspjeh. Cijela je momčad kroz čitavu sezonu bila odlična i svi zaslužuju jednake komplimente. Hamšik, Cavani i Lavezzi odskočili su samo zbog odličnog funkcioniranja momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Juventus je cijele ove sezone izgubio samo jednu utakmicu unutar 90 minuta: uzvrat polufinala kupa protiv Milana u Torinu 2:1. Prošli su taj put Torinezi dalje pogotkom u produžetku jer su u prvoj utakmici na San Siru također slavili 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo