NAPOKON OTKRIVENA CIJELA ISTINA: / Bivši pizza majstor pospremio u džep lovu kakvu ne možete ni zamisliti!

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Direktor talijanskog prvaka Juventusa Giuseppe Marotta napokon je riješio sve nedoumice koje su postojale oko ovoljetnog transfera Paula Pogbe (23) u Manchester United.

25.10.2016.
18:32
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Francuski veznjak se nakon četiri godine u Torinu odlučio vratiti u Manchester United u koji je kao 16-godišnjak došao iz Le Havrea. Nakon dugotrajnih pregovora Juventus je pristao prodati svoju zvijezdu, a Pogba je postao najskuplji nogometaš u povijesti. Transfer će, međutim, ostati upamćen i po najvećoj proviziji koju je ikad dobio jedan agent.

Čista dobit - 72 milijuna eura

Puno se posljednih mjeseci pisalo o osebujnom Minu Raioli, Nizozemcu talijanskog porijekla, nekadašnjem pizza majstoru. Postavljala su se pitanja o tome koliko je zaradio na posredovanju u prodaji Pogbe i tko ga je platio - Manchester United ili Juventus. Cijelu je priču u utorak otkrio Marotta na Generalnoj skupštini kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogba je 2012. došao iz Manchester Uniteda za cijenu od otprilike 1,5 milijuna eura. Nakon četiri godine se odlučio vratiti u Englesku, želio je otići pod svaku cijenu. Tražili smo iznos od 105 milijuna eura, plus pet milijuna bonusa koji će nam biti isplaćen ako igrač produlji ugovor s Unitedom ili ga klub proda za odštetu veću od 50 milijuna eura", naveo je Marotta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raioli i njegovoj agenciji od spomenute odštete pripada 27 milijuna eura. Kad se uzmu u obzir svi troškovi u ovom transferu, naša čista dobit na Pogbi iznosi 72 milijuna eura. Čak ni uz takav prihod ga nismo željeli prodati, htjeli smo da pusti korijenje u Juventusu", dodao je direktor Stare dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo