NAPADAČ STRADALOG LIVERPOOLOVOG NAVIJAČA OSUĐEN: / U Engleskoj zbog dijela presude nisu nimalo zadovoljni

Protiv dvojice talijanskih državljana podignuta je optužnica zbog napada na napadača Liverpoola

18.10.2018.
20:28
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Protiv dvojice talijanskih državljana podignuta je optužnica zbog napada na 53-godišnjeg navijača Liverpoola, Seana Coxa, koji je nekoliko tjedana proveo u bolnici u kritičnom stanju.

Napad na domaćeg navijača Seana Coxa dogodio se prije prve utakmice polufinala prošlogodišnje Lige prvaka između Rome i Liverpoola. Tuča je izbila ispred puba Albert u blizini stadiona Anfield, a najgore je prošao 53-godišnji Irac kojem je mladi Talijan Filippo Lombardi nanio teške ozljede glave.

Jučer, nakon pola godine, konačno je donesena presuda protiv Lombardija, koji je cijelo vrijeme proveo u istražnom zatvoru u Prestonu. Talijan je osuđen na tri godine zatvora zbog vršenja i poticanja nasilja. Međutim, nije proglašen krivim za napad i nanošenje teških ozljeda navijaču Liverpoola.

Lombardi tvrdi da je sudjelovao u tuči, ali da nije nanio Coxu koban udarac. Riječ je bila, piše britanski Liverpool Echo, o drugom Rominom navijaču, oko čijeg slučaja detalja još uvijek nema. Liverpoolovi navijači i engleski mediji nisu, razumljivo, zadovoljni ovom presudom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali