NAPAD NA AUTOPUTU: / Evo što su sve huligani izgovorili Kovaču i suputnicima

13.4.2015.
20:15
VOYO logo

Predstavnici krovne udruge hrvatskog nogometa napadnuti su na odmorištu Zir, u trenucima kada su bili na put za Split gdje bi u utorak trebali razgovarati s Hajdukom oko organizacije kvalifikacijske utakmice protiv Italije na Poljudu. Huligani s obilježjima Hajduka najprije su vrijeđali sedmeročlanu delegaciju, a potom i oštetili vozilo HNS-a.

"Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera, govorili nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave", izjavio je, između ostaloga, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njega i Kovača, u delegaciji su bili povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak. Na mjesto incidenta je pozvana policija koja je nešto kasnije uhitila 12 huligana.

HNK Hajduk je povodom incidenta objavio priopćenje u kojem stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNK Hajduk izražava duboko žaljenje zbog neugodnog incidenta koji su izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza doživjeli na putu za Split.

Također najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i huliganskog ponašanja. Izgrednike ne smatramo navijačima te se kao klub apsolutno ograđujemo od njihovih postupaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo