NANE SVE ŠARMIRAO: / 'Njegova osobnost i karizma ključ su uspjeha West Hama'

Image
Foto: AFP

Slaven Bilić ove sezone radi sjajne stvari na klupi West Hama, a nakon nove gostujuće pobjede, ovog puta protiv Crystal Palacea 3:1, ugledni ESPN hvali hrvatskog trenera.

20.10.2015.
8:38
AFP
VOYO logo

ESPN-ov novinar Nick Miller raspisao se o i njegovim Čekičarima...

Image
SVE IH JE KUPIO: /

Bilić oduševio i legendu Liverpoola!

Image
SVE IH JE KUPIO: /

Bilić oduševio i legendu Liverpoola!

"Porazi na početku sezone protiv Leicestera i Bournemoutha sad se čine neki drugi, davni period. West Ham je sad bez poraza već šest susreta. West Hamova 3:1 pobjeda protiv Crystal Palacea nije možda bila njihova najbolja partija u sezoni, ali bila je uz bok najimpresivnijim pobjedama. Palace je i sam ove sezone na trenutke imao izvrsne trenutke, a prije West Hama izgubili su tek od Arsenala, Manchester Cityja i Tottenhama. Lako je sugerirati da je West Hamov za dobar start u sezonu zaslužan novi menadžer jer se većina ljudi u klubu zasitila bivšeg trenera Sama Allardycea i da ih je svjež, entuzijastičan glas Slavena Bilića inspirirao za bolje stvari“, piše Miller i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić jako dobro radi svoj posao

"Međutim, to bi bilo možda i previše pojednostavljeno, ako se uzme u obzir da se radi o početku sezone. Bilićeva osobnost je faktor u uspjesima kluba, u sezoni u kojoj se Čekičari žele vratiti na u vrh Premier ligaške ljestvice prije preseljenja kluba na novi Olimpijski stadion. Bilić jako dobro uspjeva izbalansirati strast i mirnoću. Definitivno postoji osjećaj da on razumije način kako se nositi s igračima, da zna kako s njima razgovarati i stvoriti harmoniju. Dokaz tomu je novo pojačanje West Hama Michail Antonio koji tek treba početi utakmicu u prvih jedanaest nakon transfera iz Nottingham Forresta posljednjeg dana prijelaznog roka uz odštetu od 6 milijuna funti. Protiv Cityja, Antonio je igrao svega 30 minuta, a u tom srazu jedva je taknuo loptu, a protiv Crystal Palacea nije niti bio na klupi".

Image
Foto: AFP

Situacija sa Antonijom

Nadalje, u tekstu se navodi kako je Bilić, kako trenutno izgleda, objasnio svoju odluku Antoniju i kako je ovaj sve shvatio, a neki igrači ne bi samo tako primili takvu odluku trenera i bili bi nezadovoljni. No, on je kazao: "Čekat ću strpljivo svoju priliku i iskoristit je kad za to dođe vrijeme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju teksta, Nick Miller zaključuje kako nije Bilić jedini zaslužni za trenutno sjajno četvrto mjesto prvoligaške ljestvice, na kojoj je odmah iz velikih engleskih momčadi Arsenala i Manchester Uniteda.

"Uz Bilića, Francuz je ključni faktor u West Hamovom sjajnom startu u sezonu. A Payet je, pak, sjajan posao Bilića u kojem je pokazao odlučne menadžerske sposobnosti i dobar nos za igrače. Naravno, nije samo Hrvat taj koji zaslužuje pohvale. Na kraju krajeva, ako imaš odlične igrače, posao menadžera u tome je lakši".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo