Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u prvom pripremnom nastupu uoči EURA u Velikoj Gorici protiv Armenije 1-1 (1-0).

Pogodak za Hrvatsku upisao je Ivan Perišić (23) u svom stotom reprezentativnom nastupu, dok je za Armence pogodio Wbeymar Angulo (72). Bio je to prvi međusobni dvoboj Hrvatske i Armenije, te prvi nastup Vatrenih u Velikoj Gorici.

Dalićevi izabranici igrali su bolje od rezultata, ali zabrinjava neefikasnost i nepotrebno kompliciranje pred protivničkim vratima pa umjesto više nego uvjerljive pobjede dostignut mršavi remi. To uoči početka Eura sasvim sigurno brine izbornika, ali i sve hrvatske navijače.

Nedovoljna koncenracija

"Nismo bili dovoljno koncentrirani, možda je nedostajalo malo ozbiljnosti i to nam se ne smije ponavljati. Moramo biti ozbiljni, koncentrirani i odgovorni - ja prvi - i dati sve od sebe. Nije dobro što nismo postigli te pogotke, s njima bi cijela priča bila puno bolja. Propuštene nas šanse smetaju. Nedostaje nam ta odlučnost, previše kružimo oko bunkera, a kada stvorimo šansu, ne zabijemo. Puno smo šansi stvorili, puno i propustili, nismo uspjeli postići taj drugi pogodak da privedemo utakmicu kraju i dogodilo nam se po tko zna koji put da tako primimo pogodak iz jedne šanse. Nisam previše zabrinut, zadnjih smo dana dobro radili. Očekujem kvalitetniju igru prema naprijed i realizaciju šansi", kazao je Dalić poslije susreta.

A osim neefikasnosti mnoge bi mogao zabrinuti i podatak da je Hrvatska od SP-a u Rusiji odigrala 28 utakmica u kojima je upisala 12 pobjeda, šest remija i deset poraza. Postigla je 47 pogodaka, a primila ih je 43.

Međutim, Vatreni već godinama puno bolje igraju na velikim natjecanjima nego u prijateljskim ili kvalifikacijskim utakmicama što budi nadu da će na Euru ipak biti pravi.