GRAĐANI POMALO NERVOZNI /

Nakon savršeno odigrane utakmice Gvardiol 'otpilio' novinarima: 'Ne pitajte me to'

Image
Foto: Profimedia

Nakon utakmice, Gvardiol je dao kratak osvrt talijanskim novinarima u mix zoni, naglašavajući koliko je težak protivnik Inter bio

19.9.2024.
7:49
Profimedia
VOYO logo

U utakmici prvog kola Lige prvaka, standardni Vatreni, Joško Gvardiol, bio je fantastičan na terenu u dresu Manchester Cityja, odigravši gotovo savršeni meč protiv Intera. U dvoboju aktualnih prvaka Engleske i Italije koji je završio bez golova, hrvatski stoper bio je jedan od ključnih igrača, još jednom potvrdivši svoju nezamjenjivu ulogu u obrani momčadi Pepa Guardiole.

Image
VEČER LIGE PRVAKA /

Dva Dinamova suparnika doživjela debakl, dva opasno tresla mrežu protivnika

Image
VEČER LIGE PRVAKA /

Dva Dinamova suparnika doživjela debakl, dva opasno tresla mrežu protivnika

Od prve do zadnje minute, Gvardiol je bio besprijekoran. Presjekao je dva ključna dodavanja, blokirao nekoliko opasnih udaraca i pet puta uspješno spriječio gubitak posjeda lopte. Osim u obrani, hrvatski stoper pokazao je i iznimnu kreativnost u izgradnji igre. Imao je nevjerojatnu preciznost dodavanja od čak 96%, s 80 točnih dodavanja iz 83 pokušaja. Njegova prisutnost u završnoj trećini također je bila značajna jer je u više navrata stvorio prilike za suigrače te uputio udarac prema golu Intera, ali je vratar Yann Sommer bio na visini zadatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najvažnijih trenutaka utakmice dogodio se kada je Gvardiol pravovremenom reakcijom spriječio gotovo siguran pogodak Intera nakon što je golman Ederson pogriješio prilikom izlaska s gol-crte. Ova intervencija dodatno je učvrstila visoku ocjenu 8.7 na platformi SofaScore, dok je "heat map" prikazao koliko je bio aktivan diljem terena, iako igra na poziciji braniča.

Iako je City dominirao u posjedu lopte tijekom cijele utakmice, talijanski prvak pružio je žestok otpor i spriječio Građane da dođu do pobjede. Domaćini su imali nekoliko dobrih prilika, uključujući onu iz 95. minute kada je Ilkay Gundogan propustio zabiti odlučujući gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice, Gvardiol je dao kratak osvrt talijanskim novinarima u mix zoni, naglašavajući koliko je težak protivnik Inter bio.

"Znali smo njihove kvalitete i da su dobar tim. Bili smo svjesni da neće biti lako, a posebno su nam to govorili momci koji su igrali finale s njima prošle godine", izjavio je Vatreni.

Na pitanje o tome tko može biti zadovoljniji rezultatom, hrvatski stoper kratko je odgovorio: "Ne pitajte me to, pitajte nekog drugog", nakon čega je napustio mix zonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat je stigao u Manchester City iz RB Leipziga za rekordnih 90 milijuna eura čime je postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Njegova vrijednost za momčad vidljiva je ne samo u obrambenim zadacima, već i u napadačkom učinku - u dosadašnjih je 48 nastupa za Građane postigao pet pogodaka i upisao tri asistencije.

Unatoč sjajnoj izvedbi na terenu, bilo je jasno da u svlačionici Manchester Cityja vlada nezadovoljstvo zbog neuspjeha da pobijede Inter na startu nove sezone Lige prvaka. Sljedeći izazov za Guardioline izabranike bit će gostovanje kod Slovana iz Bratislave dok će Inter na domaćem terenu dočekati Crvenu zvezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo