VEČER LIGE PRVAKA /

Dva Dinamova suparnika doživjela debakl, dva opasno tresla mrežu protivnika

Image
Foto: profimedia

Nisu se svi proslavili

18.9.2024.
23:29
profimedia
VOYO logo

Dinamo se nije najbolje proslavio u svoj prvoj utakmici ligaške faze. U novom formatu Lige prvaka na Allianz Areni Plavi su od Bayerna izgubili poražavajućih 9-2.

Image
NOVI PROBLEMI ZA DALIĆA /

Ajax razmontirao Fortunu: Šutalo na poluvremenu ostao u svlačionici

Image
NOVI PROBLEMI ZA DALIĆA /

Ajax razmontirao Fortunu: Šutalo na poluvremenu ostao u svlačionici

Međutim nisu se ni neki njegovi sljedeći protivnici proslavili u svojim prvim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg primio tri gola

Dinamo kod Salzburga odlazi za malo više od mjesec dana, točnije 23.10, a austrijski prvak nije dobro otvorio europsko natjecanje.

U susretu 1. kola nogometne Lige prvaka Sparta je u Pragu pobijedila RB Salzburg s 3-0. Češki prvak je poveo već u 2. minuti golom finskog veznjaka Kaana Kairinena. Na 2-0 je povisio nigerijski napadač Victor Olatunji, a konačnih 3-0 postavio je albanski veznjak Qazim Laci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtic deklasirao Slovan

Nakon Salzburga, Plavi odlaze kod Slovana (05.11) koji je od još jednog Dinamovog protivnika, Celtica doživio debakl. Škotski prvak, na Maksimir stiže 10.12., a slovačkog je prvoligaša deklasirao s 5-1.

Celtic je već u 4. minuti mogao do prednosti, Daizen Maeda je pucao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Maeda je zaprijetio i u 12. minuti, no golman Dominik Takač je bio spreman. Domaćin je poveo u 17. minuti nakon ubačaja iz kornera, a glavom je pogodio Scales.

Najbolju priliku u prvom dijelu Slovan je imao u 30. minuti, ali je udarac Vladimira Weissa blokiran. U završnici prvog dijela lijepu priliku za škotskog prvaka imao je i Kyogo Furuhashi, ali je bio neprecizan.

Već u drugoj minuti nastavka Celtic je povećao prednost, za 2-0 je pogodio Kyogo Furuhashi, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 56. minuti kada je Arne Engels realizirao kazneni udarac za 3-0. Tračak nade gostima donio je Kevin Wimmer smanjivši u 61. minuti na 3-1 na asistenciju hrvatskog nogometaša Marka Tolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Daizen Maeda je u 70. minuti otklonio sve dvojbe, a pobjedu škotskog sastava potvrdio je Adam Idah u 86. minuti. Tolić je igrao cijeli susret za goste.

Borrusija kaznila protivnike u zadnjih 15 minuta

Plavi će u Zagrebu ugostiti još jednog njemačkog velikana. Na Maksimir 27.11 stiže europski doprvak Borussija Dortmund koja je tek u zadnjih 15 minuta slomila Club Brugge s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrežu domaćina je načeo Jamie Bynoe-Gittens u 76. minuti, isti je igrač u 86. pogodio za 2-0, a konačnih 3-0 u petoj minuti nadoknade je golom iz kaznenog udarac postavio Serhou Guirassy.

Milan kod kuće doživio poraz

Plavi će s Milanom igrati zadnju utakmicu grupne faze natjecanja. Talijanski će prvoligaš na Maksimir doći tek sljedeće godine, točnije 29.01.2025

U utorak, kada je Dinamo doživio debakl, Milan je na domaćem terenu izgubio od Liverpoola s 3-1, iako su domaćini poveli već u 3. minuti preko Christiana Pulišića, Konaté i Van Dijk su preokrenuli već do kraja poluvremena, a konačan rezultat postavio je Mađar Szoboszlai.

Monaco i Arsenal igraju u četvrtak

U četvrtak je na rasporedu posljednjih šest susreta 1. kola, a sastaju se Feyenoord - Bayer Leverkusen, Crvena zvezda - Benfica, Monaco - BarcelonaAtalanta - Arsenal, Atletico Madrid - RB Leipzig, te Brest - Sturm Graz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo