NAKON JUČER NI ZA KLADIONICE NEMA DILEME: / Luka Modrić prvi je favorit za Zlatnu loptu

Image
Foto: AFP

Nakon što je osvojio nagradu za FIFA-inog igrača godine Modrić postao favorit za Zlatnu loptu

25.9.2018.
10:09
AFP
VOYO logo

Dodjela Zlatne lopte koja će se održati ove godine označit će točno 10 godina otkako je Cristiano Ronaldo 2008. godine prvi puta osvojio tu prestižnu nagradu i započeo eru u kojoj su on i Messi dominirali kao pobjednici i drugoplasirani.

Obojica sada imaju po pet nagrada, a s obzirom na to da su podbacili u svojim predstavama na Svjetskom prvenstvu možda je došlo vrijeme da ih netko napokon skine s trona i prekine deset godina dugu dominaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić jučer je postao prvi čovjek nakon Kake koji je podigao nagradu za FIFA-inog najboljeg igrača godine, a da nije Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi i time dao navijestiti promjenu u odnosu snaga i moguće osvajanje najprestižnije nagrade koju individualac u sportu može osvojiti.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Prestigao Ronalda

Hrvatski kapetan od sinoć je favorit za osvajanje nagrade (4/7 prema Oddscheckeru), a to se najviše temelji na što jučerašnjoj nagradi, što na činjenici da je bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je Hrvatsku doveo do velikog finala, prvog u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je sada pao na drugo mjesto s koeficijentom 5/4 što je i dalje prilično dobar odnos s obzirom na to da je u Rusiji rano ispao s Portugalom, a od dolaska u Juventus nije baš briljirao što se tiče igara. Nakon navedenog dvojca slijede Griezmann, Mbappe i Salah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo