NAJBOLJA OBRANA NA SVIJETU: / Oni su umjetnici! Dokaz tome su i ove dvije bezobrazne akrobacije

Image
Foto: Screenshot

Obrana Juventusa sinoć je napravila veliki, granitni dio posla u pobjedi Stare dame protiv Monaca 2-1 u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

10.5.2017.
10:56
Screenshot
VOYO logo

Kad se analizira igra Juventusa, odnosno govori o njoj, često se spominje kako Stara dama počiva uglavnom na neprelaznoj obrani u kojoj caruju tri fantastična braniča: Barzagli, Bonucci i Chiellini. No, sinoć smo vidjeli kako je vrlo mala razlika između obrane i napada u sustavu igre trenera Massimiliano Allegri.

Juve nikako nije samo obrana

Odnosno, kako Juve nikako nije samo obrana. Iako, u nogometu, kao i u ostalim kolektivnim sportovima, obrana je najvažniji dio igre jer od nje sve počinje i završava. Bez dobre obrane nema niti dobrog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Kako bilo, Juventus briše granice između obrane i napada jer apsolutno svi igrači sudjeluju i u defenzivi i u ofenzivi. To možemo vidjeti i na primjeru u akciji kod gola Talijana u prvoj utakmici u Kneževini, koja je bila odigrana proteklog tjedna.

Umijeće stopera Stare dame nadahnjuje i napad

Krasna akcija za prvi gol počela je Chiellinijevim vraćanjem lopte vrataru Buffonu, nakon čega su Alves i Higuain kombinirali za gol. Ista suradnja donijela je i drugi gol, ali i tome prethodi prljavi posao. Kod Juvea ga obavlja Paulo Dybala. Argentinac je tako bio oteo loptu neumornom Tiemoueu Bakayoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u revanšu su stoperi Juventusa pokazali klasu. Jer, svoj gol su branili gotovo akrobatskim i žonglerskim vještinama. Chiellini, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica proteklih godina, posebno se istaknuo neposredno prije kraja prvog poluvremena, kada je pred Falcaom nevjerojatno uspio izbiti sjajan Mendyjev oštri ubačaj s lijeve strane. To možete vidjeti u videu dolje.

https://streamable.com/elyjt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chiellini čudesno spasio svoju mrežu

Lopta je išla prema Dybali koji je stajao na drugoj stativi, ali tamo se Chiellini metar ispred sjajno bacio i čudesno spasio svoju mrežu. Bilo tko drugi bi pri tome loptu poslao u vlastiti gol zbog neposredne blizine mreže, nezgodno ubačene lopte i panike koja se stvara zbog prisustva ubojitog Dybale. Ali, ne i odlični Giorgio Chiellini, koji je ovakvim spašavanjem gola zaprepastio čak i Gigija Buffona, pa ga je oduševljeno zagrlio nakon što mu je spasio mrežu.

Bonucci efektno očistio petom

Još jedna situacija potvrđuje nevjerojatne vještine braniča Juventusa viđena je početkom drugog poluvremena. Subašić je dugim ispucavanjem tražio Falcaa i Mbappea i poslao loptu pred kazneni prostor Juventusa, gdje su njegovi napadači bili u naletu, ali pored njih je i Leonardo Bonucci, koji je iz teške pozicije, okrenut leđima, loptu efektno i čisto pred suparničkim igračima izbio petom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventusova obrana sinoć je konačno kapitulirala nakon čak 690 minuta bez primljenog gola u Ligi prvaka, ali na stranu pogodak. Juventus sigurno ima najbolju obranu na svijetu i Realu, koji je protiv Atletico Madrida na korak od plasmana u finale Lige prvaka, neće biti lako u Cardiffu. Ako se Los Blancosi, naravno, plasiraju u finale. A trebali bi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo