NACIJA JE NA NOGAMA ZBOG TRIJUMFA U KIJEVU: / 'Dalić to vidi u 2 dana, a drugi slijepi godinama. Najbolja utakmica dosad'

Image
Foto: PIXSELL

Još uvijek se ne stišavaju dojmovi sinoćnjeg velikog hrvatskog trijumfa na Olimpijskom stadionu u Kijevu nad Ukrajinom 2-0.

10.10.2017.
13:25
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je 2-0 pobjedom protiv Ukrajine u Kijevu u susretu posljednjeg, 10. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo zauzela drugo mjesto u skupini I te izborila nastup u dodatnim kvalifikacijama koje će se igrati u prvoj polovici studenoga.

ŠUKER OBJASNIO KAKVA JE DALIĆEVA SUDBINA: Prvi čovjek HNS-a dao odgovor na pitanje koje zanima sve navijače

Bila je to utakmica" biti ili ne biti". Samo tri boda igrala su Vatrenima za play-off. Na kraju je eksplodirao Andrej Kramarić i Ukrajincima zabio dva vrijedna gola. Sudbonosna... Zlatko Dalić, trener koji je imao zadatak probuditi momčad za nešto više od 48 sati od preuzimanja reprezentacije prošlu subotu, dobro je posložio igrače na terenu. Modrića stavio ofenzivnije, Rakitića i Badelja iza njega. Kramarića i Mandžukića kao najisturenijeg igrača u onom napadačkom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

09.10.2017., stadion Olimpiyskiy, Kijev, Ukrajina - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., skupina I, 10. kolo, Ukrajina - Hrvatska. Zlatko Dalic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

[ANKETA] TREBA LI DALIĆ OSTATI? Hrvatska je ponovno bila lepršava, sjajna. Dovoljno da ne tražimo novog izbornika?

I onda kad Kramarić nije djelovao svježe, Dalić mu je vjerovao. Njegova dobra procjena urodila je plodom kad je u 62. minuti bivši napadač Rijeke, Dinama i Lokomotive, na maestralno dodavanje Modrića, glavom zabio za muk na Olimpijskom stadionu na kojem je bilo prisutno 70, 000 navijača.

U 70. minuti, na dodavanje Ivana Rakitića kojem je dugu loptu dodao Šime Vrsaljko, Kramarić je postigao pogodak i za 2-0 i potvrdu dokvalifikacija. Hrvatska je, tako, pokazala da ima karakter onda kad je to najpotrebnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ih možda ne bi trebali hvaliti jer su se sami doveli u ovu tešku situaciju, na kraju su spasili svoj obraz, a naciju katastrofe, kako se u Hrvatskoj shvaćaju neuspjesi i porazi hrvatske nogometne izabrane vrste.

Naravno, društvene mreže gore zbog hrvatskog slavlja. Tim povodom, mi smo za vas izdvojili najzanimljivije komentare čitatelja Net.hr-a, kao i ostalih nogometnih zaljubljenika na društvenim mrežama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Hvala vam dečki", napisala je Malena Prlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodan Pancirov dodao je:

"Po mojoj ocjeni najbolji kroz cijele kvalifikacije bio je Vida, pa Modrić.Još kada ozdravi Ćorluka obrana će biti dvostruko jača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirk Dirković je istaknuo:

"Sad je ljudina, nedo Bog da kiksne sljedeću, da vidiš što će mu sve nabit na nos..od rodnog kraja, opet kako ga je Mamić instalirao i td. Tko bi normalan mogao uspjeti u Hrvatskoj. Nisam bio za promjenu izbornika dva dana prije ključne utakmice, no pokazalo se da je to bila dobra odluka..šteta da se toga nisu prije sjedtili, još nakon izleta u Island. Opet, ako se ne promijeni sve iz temelja, ništa se nije napravilo smjenom Čačića! Treba staviti stručan kadar kroz cijeli HNS, od čistačice preko tajnice do predsjednika...bez podobnih, samo struka u svojem dijelu posla... teško će nam bilo tko onda parirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anita Matuzalem je čestitala Hrvatskoj:

"Bravo Hrvatska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris Andreas je jasno dao do znanja.

"Zlatko najbolji hrvatski trener ikad. Nema ni jedan poraz i odveo je jednu solidnu ekipu u doigravanje. Dajte Portugal da se igramo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilija Purković je nadodao:

"Nemojmo visoko poletit ovo većeras je dosta dobro kako je to izgledalo unazad par dana mjeseci ali ovo večeras je pičkin dim kako bi to trebalo izgledati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro razmotrite kako smo igrali do postignutog gola i to je ukrajinski igrac izbio loptu direktno Modriću u noge ovaj je centriro u kaznjeni prostor Kramarić se našao na pravom mjestu tu su Ukrajinci dobili šok i mogli su još par komada dobiti, al ja sam prvo poluvrijeme kolabriro od ukrajinski šansi. Dobro je, pobjedili smo, čekajmo protivnika bez hvalisanja", napisao je Anto Grgić.

"Svaka čast Daliću šta se odazvao, ali mi je debilno stvarat nešto šta je nemoguće i čoviku pripisivati nešto što nije mogao odraditi. Prominija je dva mista u timu i reka da drže svoje pozicije i igraju. Od toga šta bi mi svi reklii napravili(kao laici), ali stvara se fama kao da je donija taktiku iz svemira i izmislija novi balun. Igrači su uspili blokirat, krila i utirat dva gola i to je to. Tribali su i protiv Finske, a nisu, jer uvik neko oče bit junak i izgubi balun kad nesmi izgubit ,e takve golove uvik primamo. A to je odgovornost koju naši ne poštuju, rađe potegnit korak vviše i izgubit balun nego dodat suigraču. Kad to riješimo kod zvijezda glumaca, igrat ćemo bolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladen Puhelek jasan je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prosinečkog za izbornika..a predsjednik HNS- a..zasto bi morao biti struka?..neka bude neki menađer dokazan u svijetu, Šuker može uvijek biti neka vrsta lobiste ili promotora itd.. Nesmije se zaboraviti da je taj čovjek bio jedan od najvećih i da ga cijeli svijet zna, ali se u ovoj ulozi nije snašao..da ne velim neku ružniju riječ"...

Boja Puklin je napisala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast Zlatko! Trebas ostat na klupi vatreni. Pokazao si da možemo i vratio reprezentaciju tamo gdje joj je i mjesto. Bio si uz igrače do posljedne minute i zato veliko hvala".

"Mogla je Hrvatska i bez dodatnih kvalifikacija , ali što bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bravo Modrić, bravo Rakitić. Njihove navođene projektile možda bi čak i Mandžukić uspio ugurati u mrežu."

"Dao slobodu Modriću i postavio Rakitića na mjesto gdje igra u Barceloni! Dalić to vidi u 2 dana a drugi slijepi godinama. Bravo Daliću. Najbolja utakmica u cijelim kvalifikacijama", sjajno je detektirao Ivan Merc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo