BARCELONA JE - RAZOTKRIVENA: / Na površinu isplivale sve slabosti Messijeve Barce; 'Sramota, sami sebi su se narugali, ispali su smiješni'

Image
Foto: Profimedia

'Ono što su im napravili, to se ne viđa ni u trećoj ligi'

8.5.2019.
12:52
Profimedia
VOYO logo

Ono što je Leo Messi bio u prvoj polufinalnoj utakmici na Camp Nouu prije tjedan dana, to nije bio sinoć u uzvratu na Anfieldu. Nije ni mogao biti. Uragan zvani Liverpool otpuhao je i Messija i društvo iz Katalonije, koje je izgledalo izgubljeno i nemoćno pred atomskim nogometom Jürgena Kloppa, Origija, Wijnalduma i ostalih aktera veličanstvenog preokreta, pobjede i plasmana Redsa u finale Lige prvaka.

Image
OVO SU NOVI HEROJI ANFIELDA: /

Prve pogotke zabili tek sinoć, a Belgijac će i nakon ove predstave vjerojatno nazad na klupu

Image
OVO SU NOVI HEROJI ANFIELDA: /

Prve pogotke zabili tek sinoć, a Belgijac će i nakon ove predstave vjerojatno nazad na klupu

Klopp je znao da Liverpool ne može parirati Barceloni individualnom kvalitetom, ali isto tako i to da je kvalitetnija momčad. No, zato im je mogao parirati atomskim nogometom, trkom, presingom i polukontrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/3gzd9

Bila bi velika nepravda da Liverpool nije prošao

Gledajući svih 180 minuta, bila bi velika nepravda da Liverpool nije prošao. Ovaj put Barcelona uistinu ništa nije pokazala i u susret je ušla opšteno, neki bi rekli podcjenjujući protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, kad tome pridodamo činjenicu da Jürgen Klopp u ovoj utakmici nije mogao računati na dvojicu svojih izuzetno važnih igrača, Salaha i Firminija, umjesto kojih su startali Origi i švicarski Albanac Shaqiri, onda ovo podcjenjivanje i nije tako čudno, ali samo i isključivo ono navijača, fanova, javnosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Messi i društvo nikako si nisu smjeli dopustiti opuštanje jer, jednostavno, povijest ih je tome naučila. Naime, Barca je tako drugu godinu uzastopce ispala iz Lige prvaka nakon što je u prvom susretu slavila s tri gola razlike. Roma je lani u četvrtfinalu izgubila u Barceloni sa 1-4, ali je na Olimpicu odigrala fantastičnu utakmicu pobijedivši sa 3-0. I sad opet ista priča za Katalonce...

'Valverde je potpuno promašio kadroviranje'

"Čudi me kako je Barcelona pristupila toj utakmici. Valverde je potpuno promašio kadroviranje. Nije mi jasno da su na isti način, s istim igračima, započeli susret. Messi niti u prvoj utakmici nije bio čudesan, nego ono što sam vam rekao u našem prethodnom razgovoru, jednostavno je iskoristio svoje šanse. No, jučer ga nije bilo jer je cijela momčad odigrala kriminalno", kazao nam je Ilija Lončarević, sportski direktor HAŠK-a i privremeni trener do kraja sezone. Legendarni hrvatski trenerski brk ostavio je dubok trag u našem nogometu kao trener i čest je naš sugovornik i komentator nogometnih zbivanja diljem planeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Liverpool me oduševio i u prvoj utakmici'

"Liverpool me oduševio i u prvoj utakmici, bez obzira što su izgubili, a ovo što su napravili sinoć bila je rapsodija. Prije otprilike tri godine dao sam intervju u kojem sam kazao kako je igra Barcelone tika-taka prošlost, kako je Barca zaostala te da nešto mora mijenjati. Evo, sad se to jako dobro vidjelo. Jednostavno, Barcelonina igra je razotkrivena. Jordi Alba je u prvoj utakmici bio sjajan, a sad je jedan od glavnih krivaca za debakl. Coutinho? Pa ne znam zašto ga je Valverde uopće i stavljao u igru, to je bila još jedna njegova velika pogreška. A on s njim počne od prve minute. Rakitić se također sjajno uklopio u sivilo zvano Barcelona", bez dlake na jeziku govori nam Lončarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruna svega bio je tragikomičan četvrti gol, kada su Pique i društvo popušili školsku foru. Trent-Alexander Arnold i Origi iskoristili su pravilo o dvije lopte na terenu i kaznili Barçinu nesmotrenost. Messi se u nevjerici hvatao za glavu, Gerard Piqué nije mogao vjerovati što ga je snašlo...

'Igrali su kao početnici'

"Ono što su im napravili, pa to se ne viđa ni u trećoj ligi. Sramota, poput kakvih početnika. Oni su se sami sebi narugali, ispali su smiješni. Ne ide mi u glavu da takva jedna momčad može ispasti tako naivna, poput kakvih početnika", istaknuo nam je Lončarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi pobijedio Barcelonu, Liverpool je najprije morao pobijediti sebe, i to je i učinio. U finalu sad čeka boljeg iz ogleda Ajaxa i Tottenhama. Nekako smo dojma da veći dio javnosti navija za Ajax, tim više jer je najugodnije iznenađenje, ima mladu momčad koja grize, koja se baca na glavu i kao takva iz sjene je promarširala šamarajući konkurenciju, izbacivši na svom putu do poluzavršnice Lige prvaka jedan Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih htio finale Ajax - Liverpool, baš zato jer se radi o dvije momčadi koje su me ugodno iznenadile. No, ne bih baš otpisivao Tottenham. Nije to momčad za otpisivanje, pokazali su to i u susretu protiv Cityja. Opasni su i baš se veselim tom dvoboju", zaključuje Ilija Lončarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo