Bundesliga / Mrtva utrka za naslov prvaka se nastavlja: Borussia Dortmund opet preskočila Bayern na tablici

Image
Foto: AP images

U ranije odigranim susretima Leipzig i Monchengladbach su ostvarili pobjede u borbi za pozicije koje osiguravaju plasman u Ligu prvaka

13.4.2019.
20:50
AP images
VOYO logo

Nastavlja se neizvjesna utrka Bayerna i Borussije Dortmund za naslov prvaka. U susretu 29. kola njemačkog prvenstva Borussija je pobijedila Mainz sa 2:1 i vratila se na vrh ljestvice s dva boda više od bavarskog sastava.

Borussija je već nakon 25 minuta vodila sa 2:0, ali je u završnici susreta grčevito spašavala pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 17. minuti golom Jadona Sancha, a isti je igrač sedam minuta kasnije zabio i za 2-0. Sve do same završnice Borussija je sigurno držala vodstvo, no Robin Quiason je u 83. minuti smanjio vrativši neizvjesnost u susret. U posljednjim minutama gosti su pokušali izjednačiti, ali se Borussija obranila.

U ranije odigranim susretima RB Leipzig i Borussija Monchengladbach su ostvarili važne pobjede u borbi za pozicije koje osiguravaju plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig je na svom travnjaku pobijedio Wolfsburg sa 2-0, dok je Borussija na gostovanju porazila Hannover sa 1-0.

Leipzig je gotovo rutinski stigao do pobjede protiv Wolfsburga, a oba gola domaćin je zabio u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Kevin Kampl (16) i Timo Werner (28). Josip Brekalo nije nastupio za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia M'gladbach je stigao do pobjede golom Raffaela u 54. minuti.

Identičnim rezultatom je Bayer Leverkusen na gostovanju porazio Stuttgart, a pogodak odluke zabio je kai Havertz iz jedanaesterca u 64. minuti. Domaćin je u sudačkoj nadoknadi ostao s igračem manje nakon što je isključen Santiago Ascacibar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Jedvaj nije nastupio za goste, baš kao niti Borna Sosa za Stuttgart koji je nakon ovog poraza u sve težoj poziciji.

Borussija se vratila na vrh sa 66 bodova, Bayern je drugi s dva boda manje, ali i utakmicom manje. Momčad Nike Kovača u nedjelju gostuje kod Fortune. Leipzig je treći sa 58 bodova. Eintracht ima 52 i utakmicu manje, dok je Borussija M'gladbach na petom mjestu sa 51 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo