PORTUGAL I POLJSKA NA SP-U / Sjeverna Makedonija Arijana Ademija hrabro pala u Portu. Lewandowski i Zielinski zaustavili Zlatana Ibrahimovića i Švedsku

Image
Foto: Profimedia

Sjeverna Makedonija Arijana Ademija hrabro pala u Portu. Lewandowski i Zielinski zaustavili Šveđane

29.3.2022.
22:37
Profimedia
VOYO logo

Završnica playoffa za SP u Kataru

Portugal - Sjeverna Makedonija 2-0

Portugal: Costa; Pepe, Pereira, Mendes, Cancelo - Moutinho, Fernandes, Otavio - Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Makedonija: Dimitrievski; Musliu, Velkovski, Alioski, Ristovski - Ademi, Bardhi, Elmas, Trajkovski - Ristovski, Kostadinov

Poljska - Švedska 2-0

Poljska: Szczesny; Glik, Bielik, Bednarek - Moder, Goralski, Bereszynski, Cash - Szymanski, Zelinski - Lewandowski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska: Olsen; Lidelof, Danielson, Augustinsson, Krafth - Olsson, Kalstrom, Forsberg, Kuluševski - Quaison, Isak

Nogometna reprezentacija Portugala izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se od 21. studenoga do 18. prosinca održati u Kataru. U finalu dodatnih kvalifikacija Portugal je u Portu danas svladao Sjevernu Makedoniju sa 2-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Fernandes prvo ime

Strijelac oba gola bio je Bruno Fernandes u 32. i 65. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Sjeverne Makedonije u ovim su kvalifikacijama kao gosti svladali velikane poput Njemačke i Italije, no treću senzaciju ipak nisu uspjeli napraviti.

Portugal je do vodstva stigao nakon neshatljive pogreške gostujućeg kapetana Stefana Ristovskog koji je u 32. minuti s desnoga boka vraćao loptu u sredinu terena gdje je do nje stigao Bruno Fernandes koji je zatim odigrao dvostruko proigravanje s Cristianom Ronaldom te svladao Dimitrijevskog iako je odlični makedonski vratar dodirnuo loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jota odlično ubacio za 2-0

Konačni rezultat Bruno Fernandes je postavio u 65. minuti okrunivši brzi protunapad svije reprezentacije. Pepe je na 20-ak metara od svog gola oteo loptu Bardhiju, proigrao Moutinha, a ovaj je na lijevom krilu vidio Jotu. Uslijedio je savršen ubačaj u kazneni prostor gdje se Bruno odlično snašao i odveo Portugal na nedohvatljivu prednost.

Portugalu će to biti osmi nastup na svjetskim prvenstvima, dok će Sjeverna Makedonija i dalje morati čekati na svoj debi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci izborili vizu za Katar

Nogometaši Poljske plasirali su se, nakon domaće 2-0 pobjede protiv Švedske, isto na Svjetsko prvenstvo.

U finalu dodatnih kvalifikacija, na domaćem terenu u Chorzowu, Poljska je slomila Švedsku golovima u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Lewandowski u 49. minuti iz jedanaesterca te Zielinski u 72. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako je u polufinalu dodatnih kvalifikacija Poljska bila slobodna, nakon što je UEFA iz natjecanja izbacila njenog suparnika Rusiju uslijed invazije na Ukrajinu. Švedska je, pak, do ove utakmice došla nakon domaće pobjede protiv Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani bolji u prvom dijelu

Švedski nogometaši ostavili su bolji dojam u ovom susretu tijekom prvog poluvremena, iako je uvodnih 45 minuta bilo iznimno tvrdo i vrlo oprezno. No, odmah na startu drugog dijela Poljska je povela. Karlstrom je napravio prekršaj na Krychowiaku, a Lewandowski je sigurno pogodio s bijele točke za 1-0.

Vrlo brzo nakon toga Švedska je imala dvije odlične šanse za izjednačenje (Forsberg i Lindelof), ali je domaća mreža ostala mirna. Napadala je u valovima tada Švedska, ali ju je definitivno presjekao drugi pogodak. U 72. minuti Zielinski je zabio za veliko slavlje Poljaka i potvrdu prolaska na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je sad sve, kompletirano. Ako je netko može sumnjao, Poljska je na SP-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica u Portu. U Chorzowu sekunde dijele Poljake od SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - GOOOL - Chorzow i čitava Poljska slave! Sjajni Piotr Zielinski je došao do lopte nakon loše reakcije obrane Švedske, izašao jedan na jedan s golmanom Olsenom i mirno zabio za 2-0 Poljske.

65' - GOOOL - Portugal vodi 2-0. Bruno Fernandes zabio je drugi gol. Fernandes je okončao kontranapad Portugala u kojem je asistent bio Diogo Jota koji je ubacio loptu s lijeve strane točno na nogu svoj suigrača i dvostrukog strijelca, junaka utakmice. El Dragao je na nogama, svi kliču Fernandesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Poljska vodi 1-0. Lewandowski je zabio iz penala.

50' - Trajkovski i Sjeverni Makedonci otkrili su sve karte i bacili se u napad. Oštro ubačena lopta, čiste to Portugalci. No, Makedonci su u naletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i u Chorzowu s tri minute iza početka u Portu.

46' - Počeo je nastavak u Portu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Poluvrijeme je i u Poljskoj.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme u Portu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Portugal vodi 1-0 golom Fernandesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32 - Švedska, u drugoj utakmici, drži loptu pomoću puno kratkih paseva. Čekaju pravi trenutak da iskoriste neku rupu u obrani.

20' - Opet smo u Portu, uzbuđenja je puno, pratimo sve i totalno smo i mi unutra. Sjeverni Makedonci igraju hrabro, njihov komentator je oduševljen igrom u prijenosu utakmice.

Image
O NJEMU PRIČA ČITAV SVIJET /

Zabio Hrvatskoj i napravio epsku glupost u Ronaldovom stilu: 'Njegov potez je potpuni misterij'

Image
O NJEMU PRIČA ČITAV SVIJET /

Zabio Hrvatskoj i napravio epsku glupost u Ronaldovom stilu: 'Njegov potez je potpuni misterij'

19' - Vraćamo se u Poljsku. Tamošnji navijači su se sad primili za glavu! Emil Forsberg je uputio snažan udarac sa ruba šestnaesterca. Njegov opasni pokušaj, upućen prema donjem desnom kutu, je blokirao Wojciech Szczesny koji sa odličnom obranom zaustavlja loptu. Švedska osvaja korner. Sad je gusto za domaćina.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ronaldo u skoku.

16' - Ademi je izborio novi korner. Ubačaj, ali brane se Portugalci za kratko. Kostadinov je srušen, Taylor svira faul na nekih 23 metra od gola skroz desno.

15' - Malo, malo i evo Makedonacima korner.

10' - Vraćamo se u Porto. Arijan Ademi je sad tamo vukao protivničkog igrača. Posjed je za Portugal.

10' - Robert Lewandowski je upropastio veliku šansu. Dočekao je centaršut i s nekih 11 metara pucao glavom lijevo, daleko od gola. Publika je na nogama, Poljaci su u naletu.

5' - Idemo do Chorzowa. Tamo Poljska uživa u velikom posjedu lopte. Igrači čekaju pravi trenutak da krenu u napad na gol.

3' - Portugal, naravno, uzima loptu i baca se u napad. Sjeverna Makedonija je na teškom ispitu večeras. Arijan Ademi bit će jedan od najbitnijih ljudi u sastavu Sjeverne Makedonije.

1' - Sa nekih minutu i pol zakašnjenja počeo je sudar Poljaka i Šveđana u Chorzowu.

1' - Počela je utakmica Portugala i Sjeverne Makedonije. Još uvijek čekamo početak Poljske i Švedske.

Portugal i Sjeverna Makedonija, kao i Poljska protiv Švedske, završne su utakmice playoffa za SP u Kataru. Čitav nogometni svijet pita se mogu li Makedonci ponovno šokirati, nakon što su izbacili Italiju usred Palerma s Mundijala. Nema sumnje da će se Poljaci i Šveđani dobro "potući" za Katar.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo