PSG I CHELSEA U POLUFINALU: / Parižani izbacili branitelja naslova, Londončani bez Kovačića nisu dopustili novo portugalsko čudo

Image

PSG i Chelsea su u polufinalu Lige prvaka

13.4.2021.
22:53
VOYO logo

Uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka

Park prinčeva

PSG - BAYERN 0:1 (Ukupnih 3:3)

PSG: Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo - Gueye, Paredes - Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappe

Bayern: Neuer - Pavard, Boateng, Lucas, Davies - Kimimch, Alaba - Sane, Müller, Coman - Choupo-Moting

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramón Sánchez Pizjuán

CHELSEA - PORTO 0:1 (Ukupnih 2:1)

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Silva, Rudiger; James, Kante, Jorginho, Chilwell; Mount, Havertz, Pulisic

Porto: Marchesin - Manafa, Pepe, Mbemba, Sansui - Corona, Oliveira, Uribe, Otavio - Martinez, Taremi

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši PSG-a i Chelsea u utorak su navečer izgubili u svojim uzvratnim susretima četvrtfinala Lige prvaka, ali zahvaljujući pobjedama u prvim utakmicama od 3:2 i 2:0 plasirali su se u polufinale ovog najjačeg svjetskog klupskog nogometnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

GDJE ĆEŠ STARI? Evo kako Neymar čuva loptu; Ruka dugačko naprijed, lopta na sigurnom

Image

GDJE ĆEŠ STARI? Evo kako Neymar čuva loptu; Ruka dugačko naprijed, lopta na sigurnom

Jalova pobjeda

Jalovu pobjedu Bavarcima donio je Maxim Choupo-Moting, zamjena za Lewandowskog u ovom četvrtfinalu za Bayern, golom u 40. minuti, ali na kraju su se radovali Francuzi uzvrativši Bayernu barem malo za lanjski poraz u finalu Lige prvaka.

PSG je s daleko manje stresa mogao proći dalje, no Brazilac Neymar je u 37. minuti pogodio gredu, u 39. minuti stativu, te promašio još dvije sjajne prilike. Ukupno je Neymar imao šest prilika, od toga dva okvira gola...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea nije upitio niti jedan udarac u okvir gola

Francuski prvak će u polufinalu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg susreta Borussie Dortmund i Manchester Cityja. U prvom susretu City je na svom travnjaku slavio sa 2:1.

Plasman u polufinale izborio je i londonski Chelsea koji je u uzvratu izgubio od Porta sa 0:1. "Bluesi su sve obavili u prvom susretu u kojem su pobijedili sa 2:0 golovima Masona Mounta (32) i Bena Chilwella (85), a obje utakmice igrane su u Sevilli. Porto je pobjednički gol zabio u četvrtoj minuti nadoknade, a strijelac je bio Mehdi Taremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U uzvratnom susretu vidjeli smo skroman nogomet, a Chelsea nije upitio niti jedan udarac u okvir gola, dok je Porto tri puta pucao u okvir engleskih vrata pri čemu je zabio jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kova nije bio u sastavu zbog iznenadne ozljede

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nije nastupio za Engleze nakon što se ozlijedio na posljednjem treningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za "Bluese" je to prvo polufinale nakon 2014. godine, kada su u polufinalu ispali od madridskog Atletica.

Chelsea će u polufinalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Liverpoola i Real Madrida. "Kraljevski klub" je u prvom susretu u Madridu pobijedio sa 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Liga prvaka, četvrtfinale - uzvrati 13. travnja Chelsea - Porto 0:1 (Taremi 90+4) (prva utakmica 2:0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - Bayern 0:1 (Choupo-Moting 40) (prva utakmica 3:2)

14. travnja Borussia D. - Man. City (1:2) Liverpool - Real Madrid (1:3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi polufinala: PSG - Manchester City / Borussia Dortmund Real Madrid / Liverpool - Chelsea


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotove su utakmice. PSG i Chelsea su u polufinalu. Od sezone 2016./2017. tko je izbacio Bayern osvojio je Ligu prvaka, osim posljednje sezone kad su Bavarci bili europski prvaci, naravno.

90' - Istječe 90. minuta u Parizu, igrat će se još 4 minute. Može li Bayern zabiti za polufinale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Neće pa neće, PSG blokom sprječava udarce Bavaraca.

84' - Opasno živi PSG. Bavarci napadaju posljednjih nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - PSG pritišće na loptu, visoki presing Parižana, Bayern ipak nekako izlazi u napad, evo šanse ali ništa.

78' - Mbappe je zakucao loptu iz čiste kontre 2 na golmana ali sudac je zaustavio igru, zaleđe svira iako jako sumnjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Bayern ima pet udaraca u okvir gola, PSG ima osam ali samo tri u okvir gola. Neymar je samo šest puta sam pokušavao.

67' - Idemo do Seville, tamo je šansa za Chelsea. Osvojena lopta, Chelsea je potegao brzu akciju kroz koju lopta dolazi do Mounta na lijevoj strani, ali i taj udarac završava u bloku Portugalaca. Chelsea sve bliže polufinalu Lige prvaka, Porto bi morao kreirati pravo čudo u ovih posljednjih 23 minute, koliko ima do isteka 90.

55' - Neymar je dosad tukao šest puta, ali bez gola. Dva puta je pogodio okvir gola.

53' - Nevjerojatno što su sad propustili Parižani! Di Maria je sjajno prošao po desnoj strani, ali otišlo je to ispred gola jer Neymar nije stigao. OVDJE pogledajte taj trenutak.

48' - Tukao je Alaba s ruba kaznenog prostora pored gola PSG-a, napad je za Parižane.

Galerija

46' - Počela su druga poluvremena.

Gotovo je prvo poluvrijeme i u Parizu i u Sevilli. Kako sad stvari stoje, PSG i Chelsea su u polufinalu. No, vrijedi pričekati još 45 minuta.

Galerija

46' - Sane propušta dobru šansu.

40' - GOOOL - Bayern uzvraća i vodi s 1:0. Choupo-Moting, ovog puta iz odbijanca, zabija drugu utakmicu za redom PSG-u. Bayernu nedostaje jedan gol za prolazak. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

39' - Neymar ponovno pogađa okvir gola, Mbappe mu je dodao. Uf, ovo bi se moglo vratiti PSG-u.

37'- Opet greda, Neymar je s 15-16 metara pogodio okvir gola.

34' - Brani Neuer dobar pokušaj PSG-a, napadaju Parižani. Neuer je uz pomoć vratnice obranio. Uf, kako je sad to bilo blizu.

26' - Nema baš puno toga za izdvojiti s utakmice u Sevilli. Porto vodi igru, ima loptu u nogama, ali ne i šut u gol. Nema ga niti Chelsea, no londonska momčad ima prednost od 2:0 iz prvog ogleda i to im ide na ruku.

20' - Porto je i dalje agresivniji, ali je Chelsea siguran u obrani i usredotočen na kontranapade, ali još uvijek nema udaraca na gol.

19' - Bayern prijetio golu PSG-a, ali udarac je završio u bloku, a onda je kontranapad PSG-a završio lošim zadnjim dodavanjem Di Marije. Od svega ništa.

15' - Nismo dosad vidjeli niti jednu priliku Bayerna koji je nekako miran. Kao da Bavarci čekaju pogrešku PSG-a za iskoristiti.

14' - Porto lovi čudo protiv Chelsea. Portugalci imaju slobodni udarac.

11' - Idemo do Seville, tamo je šansa za Porto. Marega se neočekivano našao u prilici nakon što je Mendy laganim dodavanjem tražio nekog od suigrača. Udarac se od Jorginha odbija u korner iz kojeg nije bilo opasnosti.

9' - Zaleđe ipak, Mbappe je s lijeva ubacio Neymaru u peterac ali bilo je zaleđe. Mbappe je bio na početku akcije u zaleđu. No, PSG uzvraća Bayernu na žestok početak.

8' - Kombinirali su sad Coman i Sane, ali Coman je htio previše.

6' - Bavarci su se bacili na glavu od prve minute i agresijom žele doći do šanse. Davies je sad na centru uzeo loptu Neymaru, osujetio njegovu namjeru i prekinuo napad Parižana, odmah je lopta bačena u vatru, Coman se sjurio po lijevoj strani, dodao u peterac Choupo-Motingu koji se namještao i propustio šansu.

5' - Porto je odmah krenuo napadački i za sad se igra na dijelu Chelseaja. Prilika u kojoj se našao Chelsea otklonjena je Pepeovim laktom u Havertzovo lice. Portugalac nije dobio niti žuti karton za to, evo odmah sumnjive situacije.

3' - Evo šanse u Parizu. Mbappe je pobjegao obrani Bayerna i iz teške prilike pucao pored gola Bayerna. Napad je za

1' - Počele su utakmice.

20.26 - Evo i sastava za utakmicu PSG - Bayern.

20.21 - Stigli su i sastavi, Mateo Kovačić ne konkurira za ovaj dvoboj i to je iznenađenje. Više o tome čitajte - OVDJE.


Iako su u prvoj utakmici u Munchenu izgubili bez Roberta Lewandowskog, nogometaši Bayerna apsolutno su dominirali. Međutim, Parižani su došli do prednosti 3:2 zahvaljujući genijalnosti Kyliana Mbappéa sa dva gola i Marquinhosa, a Eric Maxima Choupo-Moting i ThomasMüller pogađali su za Bavarce.

Sukob Hasana Salihamidžića i Hansija Flicka

Utakmica se igra u jeku sukoba sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flicka pa se može reći da njemački prvak u susret ulazi s puno problema u momčadi, ali svjestan svoje moći.

Više nije ni tajna da je odnos između trenera i sportskog direktora ozbiljno narušen i kako se ovaj susret sad gleda posebno pod povećalom. Flick želi veće ovlasti kad su u pitanju transferi, a Salihamidžić inzistira da on bude ključna osoba kada su u pitanju odlasci iz Bayerna i dolasci.

Uprava je na Salihamidžićevoj strani jer je u Bayernu uvijek bilo pravilo da su transferi u nadležnosti uprave, a trenerov posao je skupiti što više pobjeda s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju. Kako će sve završiti, zasad nije jasno, ali ono što je jasno da bi eventualno ispadanje iz Lige prvaka izazvao potrese u klubu i uzdrmao ga do te mjere da bi vjerojatno bilo i otkaza. Da, puno je toga na kocki u Bayernu...

Image
Image

(COMBO) This combination of file picture made on April 12, 2021, shows Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti (L) in Paris on November 28, 2020; and Bayern Munich's German midfielder Joshua Kimmich in Munich on September 18, 2020. The two midfielders will play a decisive role in game construction when Paris Saint-Germain face Bayern Munich in the UEFA Champions League second leg quarter-final football match on April 13, 2021, in Paris.,Image: 604998625, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO TO GO WITH AFP STORY by Christophe BEAUDUFE and Alexis HONTANG, Model Release: no

ZIDANE SAZNAO KATASTROFALNE VIJESTI UOČI NASTAVKA NAPETE SEZONE: Ostao je bez još jednog od ključnih igrača. To je sada već treći

Bavarci love gol zaostatka

Mauricio Pochettino, trener PSG-a, u najavi susreta je kazao:

"Za mene se svašta još može dogoditi u ovom četvrtfinalu. Bayern je trenutno najbolja momčad na svijetu. Izuzetno ih poštujem, ali u isto vrijeme imamo povjerenja u svoje snage, znamo da možemo i moramo razmišljati o pobjedi u ovoj utakmici i prolazu", izjavio je Pochettino, prenosi službeno web izdanje Lige prvaka.

Hansi Flick, trener Bayerna, svjestan je da mora žestoko napasti i nadoknaditi gol zaostatka, odnosno zabiti dva za prolaz. Niti malo lagan posao protiv Mbappea, Neymara i društva...

"Znamo da moramo postići najmanje dva gola. To će biti težak zadatak, ali ovo su igre za koje igramo nogomet. Želimo izazvati mini uzrujanost u Parizu. Bit će mi drago ako to uspijemo".

Porto se ne smije otpisati

Što se tiče drugog dvoboja večerašnjeg četvrtfinalnog programa Lige prvaka Chelsea na neutralnom terenu u Londonu, također bez publike, brani dva gola prednosti iz prvog sraza protiv Porta. Londončani sraz dočekuju nakon pobjede u prvenstvu Engleske protiv Crystal Palacea. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić očekuje se kako će startati za Chelsea od prve minute u važnoj ulozi na travnjaku.

Image
Image

Mateo Kovacic of Chelsea FC Porto FC v Chelsea FC, UEFA Champions League Quarter-final, Football, Sanchez Pizjuan Stadium, Sevilla, Spain - 07 APR 2020,Image: 604010489, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no

Thomas Tuchel, menadžer Chelseaja, zna što ga čeka u ovoj utakmici, svjestan je svih opasnosti neugodnih i opasnih Portugalaca ali i forme svojih nogometaša...

"Moramo prihvatiti protiv Porta da će utakmica biti gore-dolje, promjenjiva. Ponekad preopterete strane i daju vam puno problema u igri. Ako želimo sezonu završiti trofejem, bilo bi bolje da pobijedimo i ovaj dvoboj i za vikend polufinale FA kupa protiv Manchester Cityja] ili će biti teško. Najvažnije je potpuno se usredotočiti na ono što radimo, zaboraviti da već imamo rezultat kakav smo imali protiv Palacea u ligi za vikend. Možemo biti sigurni u sebe. Uvijek smo najbolji odnosno najteži za suparnika kad je stani-pani", istaknuo je Tuchel.

Image
Image

FC Porto's Portuguese defender Pepe (L) and Iranian forward Mehdi Taremi (R) attend a training session at the club's training ground of Olival, in Vila Nova de Gaia, on April 12, 2021, on the eve of the UEFA Champions League quarter final second leg football match between FC Porto and Chelsea.,Image: 604943213, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Sérgio Conceição: 'Početak je jako bitan u ovakvim susretima, situacijama'

Porto zna da večeras mora pružiti još jednu vrhunsku predstavu, poput one i osmine finala protiv Juventusa. Porto nikad ne treba otpisivati...

Sérgio Conceição, trener Porta, uvjeren je da će njegova momčad biti prava i da je ovo taj trenutak u kojem se moraju svi pokazati na nivou...

Image
Image

Antonio Rudiger of Chelsea FC Porto FC v Chelsea FC, UEFA Champions League Quarter-final, Football, Sanchez Pizjuan Stadium, Sevilla, Spain - 07 Apr 2021,Image: 604119116, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no

"Uvjereni smo u to. Znamo da smo suočeni s teškim zadatkom, ali ovdje smo da damo odgovor koji moramo dati, možemo li preko Chelsea dalje? Početak je jako bitan u ovakvim susretima, situacijama, pa ćemo morati biti kompaktni, kohezivni. Moramo zabiti golove ali ih ne dobiti. Bili smo dobri u prvoj utakmici, ali ne toliko dobri, da jesmo, pobijedili bismo. Pokušat ćemo poboljšati ono što se zove timski nastup", ističe Sérgio Conceição, prenosi web izdanje Lige prvaka.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo