MOURINHO U ELEMENTU: / Trener Manchester Uniteda opleo po Wengeru i Kloppu, a progovorio i o Pogbi

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Kad god Jose Mourinho održava konferenciju za novinare, jedno je sigurno - neće biti dosadno.

5.8.2016.
18:20
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Nije nikakva tajna da United već tjednima pokušava u svoje redove vratiti francuskog veznjaka Pogbu i spreman je platiti odštetu Juventusu od nevjerojatnih 120 milijuna eura. Engleski mediji tvrde da je dogovor postignut i da se samo čeka da se Pogba vrati s odmora da transfer bude službeno objavljen. Ono što mnoge muči je visina odštete, pa je tako trener Arsenala Arsene Wenger spomenuti iznos nazvao potpuno ludim, a menadžer Liverpoola Jürgen Klopp je rekao da se ne želi baviti ovim poslom ako takve odštete postanu uobičajene.

'Nije etično'

"Čujem da moji kolege iz drugih klubova već pričaju o nama. To mi se ne sviđa, to nije etično. Kad ja napravim nešto, to nije etično, a kad drugi to isto naprave, sve je normalno. Ja ne pričam o drugima, neka rade što god žele", istaknuo je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jednom objasnio da je klub odlučio dovesti četvoricu novih igrača, a zasad su stigli stoper Eric Bailly iz Villarreala, ofenzivni veznjakk Henrih Mhitarjan iz Borussije Dortmund i napadač Zlatan Ibrahimović iz PSG-a. U dolasku je, najavio je Mourinho, i jedan 'vrlo dobar veznjak'. Na izravno pitanje je li riječ o Pogbi, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne volim pričati o igračima drugih klubova. Drugi treneri to vole, uživaju pričati o mojem klubu i mojim igračima. Meni je važno što se događa u mojoj kući, a ne kod susjeda. Paul Pogba je igrač Juventusa, dok službeno to više ne bude. Ostanimo na tome. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza, ali nadam se da ćemo dovršiti posao do 14. kolovoza i naše prve utakmice u Premier ligi. Ako sve bude u redu, sljedeći tjedan ćemo zatvoriti momčad."

'Schweinsteiger? To je moja odluka'

U prvoj momčadi više nema mjesta za Schweinsteigera koji je prošlo ljeto došao iz Bayerna. Mnogi su posljednjih dana kritizirali Nijemca zbog prebacivanja Nijemca u B momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trener odlučuje o momčadi i bira određeni broj igrača s kojima će ući u sezonu. I to je sve. Ja uobičajeno radim s 20 igrača i tri vratara, ali s obzirom da nas čeka Europska liga, ovaj put sam se odlučio za 23 igrača u polju. Morao sam donijeti neke odluke, to je jednostavno. Tako je u svakom klubu", zaključio je portugalski stručnjak čiju momčad u nedjelju očekuje okršaj engleskog Superkupa protiv prvaka Leicestera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo