MOURINHO SE POŽALIO NA NEPRAVDU OKO SALAHA: / Kritičari mu odmah pronašli izjavu staru tri godine koja ga demantira

Image
Foto: AFP

Mourinho sada i prije tri godine ima kontradiktorne izjave o Mohamedu Salahu

27.4.2018.
9:55
AFP
VOYO logo

Bivši trener Chelseaja Jose Mourinho tvrdi da nije kriv što se njegova momčad odrekla sjajnog Egipćanina Mohameda Salaha 2006. godine i prodala ga Romi. Salah je u siječnju 2014. godine stigao u Chelsea iz Basela za 16,5 milijuna eura, ali nije se najbolje snašao u Londonu i poslan je prvo na posudbu u Fiorentinu, a onda i prodan Romi.

Sada Mourinho hvali njegove predstave u Liverpoolu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ga iznenadila njegova eksplozija u Liverpoolu

"On je sjajan igrač koji je sada potpuno sazrio, nadvisio je očekivanja i savršeno se uklopio stil momčadi, trenera i kluba. Nije me iznenadilo sve to", rekao je Mourinho za ESPN.

Egipćanin je ove sezone proglašen za najboljeg nogometaša Premier lige, a zabio je za Liverpool 43 gola u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mourinho je osjetio potrebu da objasni kako on nije pustio Salaha iz Chelseaja, već klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je mlad, fizički i mentalno nespreman"

"Ovo je prvi put da ću to reći, ali to je još jedna nepravda koja mi se nanosi kada se priča o meni. Ljudi kažu da sam ja taj koji je prodao Salaha, a istina je upravo suprotna. Ja sam ga doveo i ja sam taj koji je rekao klubu da njega moramo kupiti. No, došao je dosta mlad, fizički i mentalno nije bio spreman za ovaj nivo, a bio je potpuno izgubljen u engleskom društvu i kulturi. Sve mu je bilo teško. Poslali smo ga na posudbu u Fiorentinu jer je on to želio i nadao se da će više igrati i tamo je krenuo sazrijevati. Chelsea ga je odlučio prodatiti, OK? Ja nisam prodao Salaha, ali nema veze. Ja sam samo pristao da ode na posudbu jer smo imali krila, Willian i Hazard su bili na drugom nivou", rekao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski stručnjak je zaključio kako su ga zajedničkom odlukom poslali na posudbu, ali odluka da ga se proda kako bi se doveo drugi igrač nije bila njegova.

"Ali, čak i da je bila, u nogometu se rade pogreške, igrači se drugačije razvijaju i neki ne dosegnu nivoe koje očekuje", objasnio je Mou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskopali mu odmah drugu izjavu

Ipak, da je ipak to bila njegova odluka potvrđuje izjava koju su pronašli novinari na Twitteru. On je u ljeto 2015. godine rekao:

"Vidim njegovu budućnost negdje drugdje. Posudba ili prodaja, svejedno mi je, samo da ponuda bude dobra. Imamo pet krila i bolje je da se Salah ne vrati", rekao je tada Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo