MOURINHO PREDVODI TRENERSKU ELITU U POZIVU NA VELIKU PROMJENU: / UEFA razmišlja o ukidanju pravila starog 50 godina

Image
Foto: AFP

UEFA je otvorena za diskusiju oko promjene pravila u svojim natjecanjima

5.9.2018.
9:18
AFP
VOYO logo

Jose Mourinho samo je jedan od najpoznatijih europskih trenera koji predvodi inicijativu za promjenu pravila starog više od 50 godina. Riječ je o pravilu pogotka u gostima, koje je uvedeno u bivšem Kupu Pobjednika Kupova, koje određuje da gostujući pogoci u nokaut fazi europskih natjecanja vrijede više od onih postignutih kod kuće.

Vodeći europski treneri su za promjenu pravila

U vremenu uvođenja pravila gostujuće utakmice u Europi smatrane su ogromnim izazovom, te je ono trebalo ublažiti ogromnu prednost domaćih momčadi. Međutim, vodeći europski treneri, osim Mourinha tu su još Thomas Tuchel (PSG), Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Shakhtar), Julen Lopetegui (Real Madrid) i bivši trener Arsenala, Arsene Wenger, smatraju da je pravilo sada besmisleno i kontra-produktivno budući da postizanje pogodaka u gostima nije više teško kao nekada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Postizanje gostujućih pogodaka nije više teško kao nekada'

"Treneri smatraju da postizanje gostujućih pogodaka nije više teško kao nekada i žele da se pravilo gola u gostima stavi pod razmatranje", rekao je, po prenošenju Guardiana, Giorgio Marchetti, Uefin zamjenik glavnog tajnika i potvrdio da je europska krovna nogometna organizacija "otvorena za raspravu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo