MOGLI BI SE BAŠ GADNO OPEĆI: / Evo koliko su ankete varljive, svi u Ligi prvaka smatraju Dinamo teškim autsajderom

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Diljem Europe mediji se zabavljaju anketama u kojima navijači sami slažu skupine u kojima bi voljeli vidjeti svoje klubove.

29.8.2019.
15:26
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Otkako su prošle sezone skalpirali nekoliko jačih klubova u Europa ligi, stigli do osmine finala tog natjecanja, predstavili svijetu Nenada Bjelicu, Danija Olma, Livakovića, Petkovića i ostale, nogometaši Dinama izazvali su dosta poštovanja kod europskih velikana. Ili smo barem tako dosad mislili.

U Hrvatskoj, pa čak i u Dinamu toga možda nisu niti svjesni, ali imamo zanimljivu situaciju koja baš to dokazuje. Kako su sada poznati svi sudionici Lige prvaka, tako se diljem Europe mediji zabavljaju anketama u kojima navijači sami slažu skupine u kojima bi voljeli vidjeti svoje klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će u ždrijeb, koji se održava u Monte Carlu u 18 sati, biti u trećem "potu" i izbjeći će barem Lyon, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Olympiacos, Club Brugge, Valenciju i Inter, ali ima pregršt puno opasnijih protivnika i sve ih se tretira s respektom, uključujući i Zvezdu, Slaviju, Genk i ostale iz četvrtog "pota". No, na isti način kalkuliraju i u drugim državama koje imaju sudionike u Ligi prvaka, ali Dinamo smatraju vrlo lakim zalogajem.

Image

Sanjin Strukic/PIXSELL

Svi bi na Dinamo

Eto, recimo, L'Equipe je proveo anketu među svojim čitateljima koji su mogli birati s kim bi u skupinu stavili PSG, Lyon i Lille. Birali su između tri kluba koja bi željeli u skupini i tri koja nikako ne bi htjeli vidjeti sa svojim klubom. Navijači PSG-a, koji je ove sezone u jako lošoj formi i pokošan je ozljedama, su si je eto jako zaželjeli Dinamo, Benficu i Genk, a ne žele Real, Inter i Leipzig, dok je slično razmišljala i publika Lillea. Oni žele Dinamo, Zenit i Benficu, a ne žele Liverpool, Real i Inter. Mišljenje Lyonovih navijača za Dinamo nije važno jer su u istom "potu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu Francuzi jedini. Ukrajinski Futbol24 anketirao je navijače Šahtara, a oni žele Chelsea, Dinamo i Zvezdu.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

21.08.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Rosenborg BK. Bruno Petkovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Španjolska Marca pitala je svoje čitatelje koga smatraju najopasnijim za Barcelonu, Real i Atletico, a odgovori su jednako podcjenjivački. Tek sedam posto navijača Barce smatra da bi Dinamo mogao ugroziti njihov klub. Oni Realovi nešto su oprezniji pa ih 12 posto smatra "modre" opasnima, dok Atleticovi ne brinu previše i daju Dinamu tek osam posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo