MODRIMA I BJELICI PORASLI APETITI: / 'Ne zadovoljavamo se samo s europskim proljećem, imamo još jedan cilj'

Image
Foto: AFP

Hrvatski prvak na pragu je povijesnog uspjeha i nakon 48 godina može dočekati proljeće u Europi.

26.10.2018.
12:56
AFP
VOYO logo

Nogometaši Dinama vratili su se u Zagreb nakon što su stigli do treće uzastopne pobjede u Europskoj ligi koja ih je dovela na korak do ostvarenja sna i prezimljavanja u Europi. Modri su poslije slavlja nad Fenerbahčeom i Anderlechtom u četvrtak srušili i Spartak iz Trnave pa ih sada još praktički jedan bod dijeli od drugog kruga.

Ključno je da momčad Nenada Bjelice taj bod osvojio u idućem kolu na stadionu Maksimir protiv Spartaka ili na gostovanju protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Naime, deset bodova, uz osvojeni bod protiv Anderlechta možda ne bi bilo dovoljno za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karakter i kvaliteta

"Ekipa je još jednom pokazala karakter i kvalitetu. Drugo poluvrijeme smo bili apsolutno bolja momčad, mogli smo i prije postići taj prvi pogodak. Na kraju smo zasluženo pobijedili', rekao je Bjelica za HRT po povratku u metropolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije prvi put da se momčad vraća iz zaostatka. Ova je pobjeda bila više nego značajna i potrebna. Jako sam zadovoljan kako je ekipa igrala. Matematički još nismo osigurali proljeće u Europi. Ali kao što vidite ova ekipa se ne zadovoljava samo s europskim proljećem. Želimo biti prvi u skupini, za što imamo velike šanse. Prva sljedeća utakmica će biti Spartak Trnava kod kuće, nadam se pred punim Maksimirom. Ako pobijedimo, to bi bilo 12 bodova i već bi praktički bili blizu prvog mjesta koje nam u daljnjem natjecanju daje status prvog nositelja", dodao je.

Do kraja natjecanja po skupinama Dinamo će 8. studenog ugostiti Spartak iz Trnave, 29. studenog će u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea, a zadnje kolo i maksimirski ogled protiv Anderlechta je na rasporedu 13. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo