Nova utakmica za 48 sati / Modrić oštro kritizirao odluku FIFA-e: 'Samo im je bitno da se utakmice odigraju'

'Samo im je bitno da se utakmice odigraju bez obzira na to da se netko može ozlijediti', kazao je Modrić nakon pobjede nad Kosovom osvrćući se na sljedeću utakmicu, protiv Turske, koja je za 48 sati

3.9.2017.
19:29
VOYO logo

U nastavku kvalifikacijske utakmice za nogometno SP 2018. između Hrvatske i Kosova, koja je u subotu prekinuta u 21. minuti zbog lošeg stanja maksimirskog travnjaka natopljenog kišom, hrvatska reprezentacija slavila je sa 1-0 (0-0) pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti.

Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta je u nedjelju ujutro, nakon sastanka predstavnika oba saveza s delegatom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i glavnim sucem te pegleda terena, kojim je ustanovljeno da je travnjak u stanju da se na njemu može igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimajući u obzir Pravilnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između FIFA-e, dva saveza i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati.

Iako je odluka o nastavku utakmice donijeta tek u nedjelju ujutro, na maksimirskom stadionu okupilo se oko 7.000 gledatelja, a bili su smješteni na istočnoj i donjem dijelu zapadne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je započeo od 22. minute, kada je i prekinuta. Hrvatska je bila nadmoćna, iako je i gostujuća reprezentacija stvorila nekoliko obećavajućih situacija pred vratima Danijela Subašića. Ipak, sve do 74. minute nije bilo pogodaka. Tada je Luka Modrić iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Domagoj Vida iskoristio statičnost gostujuće obrane te glavom sa šest metara svladao kosovskog kapetana Samira Ujkanija.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Slavlje nakon, pokazat će se, pobjedničkog pogotka. Izvor: Luka Stanzl/PIXSELL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedam utakmica, tri kola prije završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, Hrvatska je sa 16 bodova vodeća u skupini I, s dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, peta Finska sa 4, a posljednje Kosovo s jednim bodom.

Za dva dana, u utorak, 5. rujna, Hrvatska će gostovati u Esikšehiru, gdje će protiv Turske odigrati utakmicu 8. kola. U posljednjem kvalifikacijskom terminu za natjecanje u grupnoj fazi, hrvatska će reprezentacija 6. listopada ugostiti Finsku u osječkom Gradskom vrtu, a 9. listopada gostovati u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek nastavka

Hrvatska - Kosovo 1:0 (Vida, 74)

93. minuta: kraj! Hrvatska je uzela potrebna tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84. minuta: Modrić još jednom ubacuje. Ovaj put nakon gužve nema pogotka.

74. minuta: gol Hrvatske! Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, Vida dira loptu dovoljno da ju skrene u mrežu Kosova za veliko slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: Čačić baca sve u napad. Ušao je Kalinić, izašao Brozović. Može li novopečeni igrač Milana donijeti željeni pogodak?

67. minuta: Pivarić prijeti. Njegov udarac odlazi pored gola. Neugodan rezultat i novo prosipanje bodova sve bliže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64. minuta: Još jedna propuštena prilika. Velika prilika nakon ubačaja s lijeve strane, no nitko ne uspijeva dobro zahvatiti loptu u petercu.

63. minuta: Nakon dobre kombinacije hrvatske vezne linije Brozović puca s 20-ak metara. Ovaj put udarac ide u okvir gola, ali i točno u ruku gostujućeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: Čačić mijenja. Izlazi Rakitić, ulazi Kramarić. Išao je i Kovačić, umjesto kojeg je na terenu Badelj. Hoće li Kramarić i Badelj donijeti potrebnu energiju?

52. minuta: Uzvraća Kosovo. Berisha je dobio loptu na volej. Udarac odlazi iznad gola, ali i potvrđuje da gostujuća reprezentacija uopće nije bezazlena u napadačkim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Perišić u još jednoj opasnoj akciji. Lijevom nogom je pucao s 20-ak metara. Lopta je završila malo pored gola.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Promjena u sastavima nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena: pogodaka i dalje nema. Vidjeli smo nekoliko udaraca s obje strane, koji nisu rezultirali golovima.

38. minuta: Vrsaljko pada u kaznenom prostoru. Gledatelji traže jedanaesterac, no sudac se ne oglašava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Perišić puca u obrambeni zid iz slobodnog udarca.

27. minuta: I Kosovo je krenulo angažirano. Rahmani je nakon udarca iz kuta pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24. minuta: Vrsaljko i Perišić su već zaprijetili.

14.30: Utakmica je nastavljena od 22. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dramatičan sastanak o nastavku

"Danas u 9.00 sati u Zagrebu je održan sastanak Fife s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i Kosovskog nogometnog saveza (FFK) i službama zaduženima za organizaciju utakmice na kojem je utvrđeno kako će se utakmica Hrvatska - Kosovo, koja je u subotu prekinuta zbog kiše, nastaviti od 22. minute u nedjelju, 3. rujna, u 14.30 sati na stadionu Maksimir", objavljeno je u nedjelju prijepodne na internetskom portalu HNS-a.

"Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom, te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9.00 sati. Uoči sastanka, Fifin delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati. Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza, i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati od 22. minute kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku. FIFA se je zahvalila savezima Hrvatske i Kosova na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije", navodi se u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo