EURO NOGOMET / Mladi Hrvat nastavlja trpati u Njemačkoj, Chelsea u golijadi do polufinala kupa

Image
Foto: Profimedia

Veliku pozornost privukao je 2020. kada je kao 17-godišnjak debitirao za seniorsku momčad St. Paulija u utakmici protiv Werdera (4-2) u kojoj je odmah postigao pogodak

17.3.2024.
16:15
Profimedia
VOYO logo

U susretu 26. kola njemačke druge lige, Karlsruher je deklasirao Magdeburg sa 7-0 uz novi gol mladog hrvatskog napadača Igora Matanovića (20).

Image
U KRIZI SU /

Juventus opet kiksao, sada su ga zaustavili Badelj i društvo

Image
U KRIZI SU /

Juventus opet kiksao, sada su ga zaustavili Badelj i društvo

Matanović se upisao među strijelce u 51. minuti postigavši gol za 6-0. Bio je to njegov već 12. gol ove sezone u 2.Bundesligi i vodeći je strijelac kluba. Golove su zabili i Marcel Franke (7), Budu Zivzivadze (13, 25), Paul Nebel (40), Marcel Beifus (50), te Marvin Wanitzek (90+1-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi napadač je rođen u Hamburgu, karijeru je počeo u St. Pauliju, a od 2021. je član Eintrachta koji ga je dvije sezone ostavio na posudbi u St Pauliju, a od ove sezone je na posudbi u Karlsruheru. Veliku pozornost privukao je 2020. kada je kao 17-godišnjak debitirao za seniorsku momčad St. Paulija u utakmici protiv Werdera (4-2) u kojoj je odmah postigao pogodak, te ostao upisan kao najmlađi strijelac u povijesti kluba.

Igrao je za njemačke U-17 i U-18 reprezentacije, no od 2022. nastupa u hrvatskom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golijadu su vidjeli i gledatelji u Berlinu gdje je Herta pobijedila Schalke s 5-2, dok je HSV sa 3-0 porazio Wehen.

Na ljestvici vodi St. Pauli sa 54 boda, Holstein Kiel je drugi sa 49 bodova, dok HSV na trećem mjestu ima 44 boda. Karlsruher je sedmi sa 38 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea izborio polufinale FA kupa

Nakon Manchester Cityja i Coventry Cityja, plasman u polufinale engleskog FA kupa izborio je i Chelsea porazivši u polufinalnom susretu na Stamford Bridgeu drugoligaša Leicester City sa 4-2. Bila je to sjajna utakmica s brojnim obratima i šest golova, promašenim kaznenim udarcem, crvenim kartonom i dramom u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bluesi su poveli u 13. minuti golom Marca Cucurelle, a u 26. minuti je londonski sastav mogao povećati vodstvo. Međutim, Raheem Sterling nije uspio svladati golmana sa bijele točke, njegov udarac obranio je Jakub Stolarczyk. Ipak, Chelsea je u posljednjim trenucima prvog dijela zabio i drugi gol, a strijelac je bio Cole Palmer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su smanjili u 51. minuti nakon autogola Axela Disasija, a 12 minuta kasnije Stephy Mavdidi je izjednačio. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se u 70. minuti kada je Callum Doyle isključen zbog prekršaja. Domaćin je s igračem više uspio u drugoj minuti sudačke nadoknade zabiti sa 3-2, a gol je zabio Carney Chukwuemeka. Pobjedu Bluesa potvrdio je Madueke u osmoj minuti nadoknade.

U subotu su plasman u polufinale izborili drugoligaš Coventrx City koji je kao gost sa 3-2 porazio Wolverhampton, dok je Manchester City bio bolji od Newcastle Uniteda sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem četvrtfinalnom susretu večeras se sastaju Manchester United i Liverpool.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo