ante čačić pred derbi / 'Mislim da je bolje za Petkovića da ovaj put nije pozvan u reprezentaciju, ali siguran sam da će zavšiti na Mundijalu!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima koje očekujemo u velikom broju, pobijedimo i proslavimo titulu na pravi način. Ovom prilikom im se moram posebno zahvaliti. Ovaj naslov pripada i njima.

20.5.2022.
11:19
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zadnju prvenstvenu utakmicu ove sezone igraju sutra Dinamo i Hajduk na Maksimiru s početkom u 20 sati. Iako je Dinamo osigurao prvo mjesto, a Hajduk drugo i rezultatski je susret potpuno nevažan, najveći hrvatski derbi je uvijek posebna utakmica.

Image
rekordna posjeta ove sezone /

Maksimir rasprodan: Navijači Dinama razgrabili sve karte za derbi protiv Hajduka i proslavu naslova prvaka

Image
rekordna posjeta ove sezone /

Maksimir rasprodan: Navijači Dinama razgrabili sve karte za derbi protiv Hajduka i proslavu naslova prvaka

Na konferenciji za medije, trener Dinama Ante Čačić, najavio je sutrašnji derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred nas je posljednje kolo, utakmica protiv vječnog rivala. Možemo ga nazvati veliki derbi bez obzira na to što je prvenstvo riješeno. Ta će utakmica imati natjecateljski karakter iz više razloga. Dolazi nam Hajduk koji se izdignuo, koji je napravio odličnu sezonu, koji ispred sebe ima finale Kupa, koji će željeti ostati u dobrom raspoloženju. S druge strane, mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima koje očekujemo u velikom broju, pobijedimo i proslavimo titulu na pravi način. Ovom prilikom im se moram posebno zahvaliti. Ovaj naslov pripada zaista i njima, istaknuo je Čačić.

"Pozdravljam odlučnost, smjelost sudačke komisije koja se odlučila na derbi postaviti jednog takvog mladog i talentiranog suca. Hrvatski nogomet toliko godina egzistira na svjetskom nivou, a nemamo u završnicama europskih i svjetskih prvenstava djelitelja pravde", osvrnuo se trener Dinama na izbor glavnog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momčad je u dobro raspoloženju i vjerujem da će napraviti sve da dođemo do zadovoljavajućeg rezultata. Učinit ćemo sve za pobjedu. Odmor nije dobio nitko, međutim, očito je da će prisilni odmor dobiti Ristovski, to je posljedica onog nasrtaja u 44. minuti na njegov gležanj. Vraća nam se Mišić, Kevin (Theophile) neće biti u kadru. Bio sam ovdje prije deset godina, ne smijem ni reći pred koliko smo gledatelja slavili naslov i imamo imperativ pred našim navijačima biti na maksimalnom izdanju."

Progovorio je i o svojoj budućnosti na klupi Dinama. "Nisam rekao da ostajem trener Dinama i nakon ove sezone, nego da ne idem u trenersku mirovinu. Moj ugovor završava poslije utakmice s Hajdukom, takav je dogovor, a što će biti dalje..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama misli da će Hajduk doći u najjačoj postavi jer do finala Kupa ima dosta vremena za odmor. Dao je odgovor i o popisu izbornika Zlatka Dalića i pozivanju, odnosno nepozivanju Josipa Šutala i Brune Petkovića.

"Bio sam izbornik i pokušao sam se staviti u ulogu Zlatka Dalića koji sigurno vodi računa o svim detaljima i ja se tu ne bih previše petljao. Drago mi je da je Šutalo na listi, a što se tiče Petkovića, siguran sam da ga izbornik nije otpisao sa svoga popisa. Ako mene iskreno pitate, mislim da je to za Petkovića bolje da ovog puta nije pozvan iz razloga što iza sebe ima relativno lošu sezonu. Nije imao dovoljno odmora, ovo će mu dobro doći da se dobro odmori i dočeka pripreme. Radi se zaista o klasnom igraču i siguran sam da će Petković završiti na Mundijalu. Mislim da takvog igrača ovog trenutka Hrvatska nema", završio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapacitet stadiona će biti oko 22 900, a očekuje se dvije tisuće gostujućih navijača. Dinamo je za svoje navijače pripremio fan zonu. Od 17 do 18 sati navijače će u fan zoni zabavljati sjajni glazbenici, zvijezde A strane - Igor Drvenkar, Stjepan Lach i Bruna Oberan, dok nakon utakmice u fan zoni za sve navijače slijedi proslava naslova i koncert Zaprešić Boysa. Završetak fan zone bit će u ponoć. Bit će i organizirano gledanje utakmice za sve one koji nisu nabavili ulaznice.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo