MINI ANALIZA NET.HR-A: / Ovako bi mogla izgledati Hrvatska za utakmicu protiv Finske, a ovo je forma prve jedanaestorice

Image
Foto: PIXSELL

S dosta problema u koštac se mora uhvatiti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pred ogled protiv Finske.

2.10.2017.
18:56
PIXSELL
VOYO logo

Popunjavaju ga imena Vedrana Ćorluke, Tina Jedvaja, Marka Pjace, Nikole Kalinića, Matea Kovačića, sve redom igrača koje iz stroja izbacuju ozljede, a proširen je on i neigranjem Milana Badelja kojeg u tome priječe sakupljeni žuti kartoni. Pridoda li se cijeloj priči potvrđena informacija da na ionako problematičnu poziciju stopera neće niti Dejan Lovren, sasvim je jasno da su pred Čačićem problemi. Dio njih pokušao je izbornik hrvatske izabrane vrste anulirati pozivom Duji Ćaleta-Caru koji za Red Bull Salzburg u ovosezonskoj borbi za naslov u austrijskom prvenstvu još nije propustio niti minute na stoperskoj poziciji. Također, ne treba zaboraviti niti da istu pokriva Matej Mitrović, premda ostaje upitno kakva mu je forma budući da Beşiktaş u formaciji 4-2-3-1 na toj poziciji koristi Pepea i Duška Tošića.

Image
ČAČIĆ JE U PROBLEMIMA: /

Pred odlučujuće utakmice za odlazak na SP nameće se pitanje - tko će uopće moći igrati!?

Image
ČAČIĆ JE U PROBLEMIMA: /

Pred odlučujuće utakmice za odlazak na SP nameće se pitanje - tko će uopće moći igrati!?

Subašić se vratio

Ono što je u svakom slučaju dobro jest povratak Danijela Subašića nakon ozljede ligamenata gležnja, pa standardnu jedinicu hrvatske nogometne reprezentacije treba očekivati na vratima u utakmici koja je na rasporedu u petak na Rujevici s početkom u 20:45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

09.10.2016., stadion Ratina, Finska, Tampere - Treca kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., skupina I, Finska - Hrvatska. Andrej Kramaric. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Krajnje desno bit će Šime Vrsaljko koji tu poziciju privatizira od odlaska Darija Srne u reprezentativnu mirovinu, a stoperski par trebali bi činiti nezamjenjivi Domagoj Vida i ili Ćaleta-Car ili Mitrović, ovisno o tome kome će Čačić ukazati povjerenje. Ćeleta-Caru bi to bio debi, dok je Mitrović tu poziciju kroz ove kvalifikacije pokrivao (jedno poluvrijeme kada je bio i strijelac) protiv Kosova, ali i u punoj minutaži protiv Ukrajine i Finske, dva preostala suparnika Vatrenih u ovom kvalifikacijskom ciklusu. U obje te utakmice Hrvatska je slavila 1-0. Četvorku ispred Subašića kompletirat bi trebao Josip Pivarić koji je, izuzev uvodne utakmice protiv Turske, odradio punu minutažu na mjestu lijevog braniča u sljedećih sedam u ovim kvalifikacijama.

Tko uz Modrića?

Zadrži li Čačić sebi omiljenju 4-2-3-1 formaciju jasno je da će dio para ispred obrambene četvorke činiti kapetan izabrane vrste Luka Modrić u čiju izvedbu ne treba sumnjati, ali, samo kao upozorenje koje pristiže iz Španjolske, čiji je doprinos u nedjeljnoj utakmici protiv Espanyola u La Ligi ocijenjen riječima – 'nije bio na najvišoj razini, pokazivao je bljeskove, ali bilo je tu malo ritma'. Neigranje Milana Badelja i Matea Kovačića otvara pitanje tko će stajati uz Modrića, a izglednim se čini da bi s desnog krila na tu poziciju mogao biti povučen Marcelo Brozović koji na okupljanje izabrane vrste stiže s dva pogotka koja je u nedjelu postigao u mrežu Beneventa (glavom i iz slobodnog udarca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Nakon propuštanja utakmice u Turskoj Ivan Rakitić ponovno je na raspolaganju izborniku, a to znači i dostupan za poziciju ispred Modrića i (vjerojatno) Brozovića. Lopte dokapetana reprezentacije i Barceloninog veznjaka trebale bi se širiti prema lijevoj strani na kojoj će biti Ivan Perišić , koji briljira u Interovom dresu, i desnoj, koju, bude li Brozović premješten i budući da je Marko Pjaca nedostupan, bi mogao zauzeti Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez prava na pogrešku

Na mjestu napadača bit će Mario Mandžukić koji je nedavno (barem nakratko) s lijevog krila prebačen na svoju prirodnu poziciju i u Juventusu nakon čega je dočekao lavinu pohvala svog trenera Massimiliana Allegrija.

Image
Foto: PIXSELL

Sve navedeno je, jasno, pretpostavka koju Čačić može okrenuti u neku svoju ideju, pa tako iznenaditi i s dvojicom napadača kao što to običava raditi u prijateljskim utakmicama. Ipak, nakon potvrde da Nikola Kalinić neće moći sudjelovati u ovim akcijama i mogućnošću manje na desnoj strani te inzistiranjem na omiljenoj formaciji kroz cijele kvalifikacije takvo se što ne čini izglednim. Kako bilo, odluči li se za 4-4-2 (kao što je Hrvatska igrala protiv Čilea, Kine, Meksika), ili 3-5-2 (iskušanih protiv Estonije), za nadati se je samo da će ta proba biti uspješna. Jer, posljednje igre hrvatske nogometne reprezentacije nisu zadovoljile ne samo sladokusce već i svakog prosječnog navijača koji je bio primoran strepiti do posljednjih minuta. Prava za ispravak pogrešnog koraka više nema i zato je nadati se da će Mandžukić, Brozović i ekipa dobre igre iz klupskog prenijeti i u reprezentativni dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo