Talijanska Serie A / Milan uzeo bodove u Genovi i preskočio Romu na četvrtom mjestu talijanskog prvenstva

Image
Foto: AP images

Uvjerljiv rezultat ne odgovara u potpunosti stanju na terenu

21.1.2019.
17:33
AP images
VOYO logo

U pretposljednjem susretu 20. kola talijanske Serie A Milan je na stadionu Luigi Ferraris došao do nova tri boda protiv Genoe. Rossoneri su slavili s 0:2, a strijelci su za momčad Gennara Gattusa (koji je utakmicu zbog suspenzije pratio s tribina) bili Fabio Borini u 72. minuti te Suso u 83. minuti.

Ipak, uvjerljiv rezultat ne odgovara u potpunosti stanju na terenu. Četrnaestoplasirana Genoa radila je Milanezima velike probleme, a utakmicu su završili sa većim brojem udaraca prema vratima Gigija Donnarumme koji je u nekoliko navrata spašavao svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propusnost obrane Milan duguje i činjenici da im se već u 14. minuti igre ozlijedio standardni stoper Cristian Zapata te je bio prisiljen napustiti travnjak. Zamijenio ga je 24-godišnji Andrea Conti koji je upisao asistenciju za prvi pogodak na utakmici.

Njegova lopta s desne strane pronašla je Borinija koji je bio hladnokrvan u realizaciji te donio Milanu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genoa je u sljedećim minutama krenula u ofenzivu na domaćem terenu. Imali su nekoliko šansi, no Milan je dočekao kontru koju je u 83. minuti maestralno realizirao Suso na asistenciju Patricka Cutronea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede Milan je preskočio Romu i zasjeo na četvrto mjesto talijanskog prvenstva s bodom više od Rimljana, ali čak 19 bodova udaljen od Juventusa koji, po svemu sudeći, ide prema novoj tituli taljanskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo