MIHAJLOVIĆ OGOLIO DUŠU TALIJANIMA: / Bivši nogometaš bez zadrške progovorio o ratu, Arkanu i Vukovaru

Image
Foto: AFP

Sadašnji trener Bolognje Siniša Mihajlović razgovarao je s talijanskom Gazzettom

20.2.2019.
18:08
AFP
VOYO logo

Siniša Mihajlović, nekadašnji nogometaš Crvene zvezde i jugoslavenske reprezentacije, danas je proslavio svoj 50. rođendan. Povodom obljetnice, trener Bologne napravio je veliki intervju s talijanskom Gazzettom.

''Svi ratovi su ogavni, ali bratoubojstvo koje smo mi proživjeli u bivšoj Jugoslaviji nešto je najgore što se moglo dogoditi. Prijatelji su pucali jedni na druge, obitelji su nestajale u nasilju. Vidio sam kako moj narod pati - gradovi su uništeni, ljudi pobijeni. Moj najbolji prijatelj je uništio moj dom" rekao je Mihajlović o iskustvu ratova iz devedesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Majka mi je Hrvatica, otac Srbin'

"Majka mi je Hrvatica, otac Srbin. Kada su se preselili iz Vukovara u Beograd, mama je zvala svog brata Ivu i rekla mu da dođe u našu kuću. A moj ujak je rekao: 'Što si odvela muža? Ta srpska svinja je trebala ostati tu da ga zakoljemo.' Takva vam je bila tadašnja klima", nastavio je srpski trener.

"Posvetio sam Arkanu čitulju. Bio mi je prijatelj, bio je vođa navijača Crvene zvezde. Uvijek se ponašao dobro prema nama, igračima iz kluba i reprezentacije. On je čak uhvatio mog ujaka Ivu i spasio ga je. Htjeli su ga ubiti, ali Arkan nije dao", rekao je o kontroverznom Arkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je to razarajuće za sve'

"Moraju proći barem dva desetljeća kako bismo mogli objektivno procijeniti što se dogodilo. Bilo je to razarajuće za sve. Ovo što ja kažem, isto mogu reći Hrvat ili Bosanac. Proživjeli smo ludilo povijesti", dodao je.

''Rođen sam u Vukovaru koji je za mene bio najljepši grad na svijetu. Zatim je postao simbol rata. Nakon rata sam došao u Vukovar. Nisam se mogao orijentirati. Samo skeleti zgrada, nagomilani za stvaranje rovova. Ptice nisu letjele. Nije bilo ni psa na ulicama. Bio je to grad duhova", zaključio je o svom rodnom Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo