Pale maske: Messi se divi Ronaldu, a nije mu dao ni bod

Lionel Messi nije uspio i peti put zaredom osvojiti veliko priznanje, nagradu Ballon d'Or za najboljeg nogometaša.

14.1.2014.
8:47
VOYO logo

Pripala je ona njegovom velikom rivalu iz madridskog Reala, Cristianu Ronaldu, koji je tako drugi put u svojoj karijeri uzeo popularnu Zlatnu loptu (nakon 2008. godine).

Messija su i ozljede onemogućile u još boljoj godini, premda sam nije pokazivao veliku žal što je ovaj put ostao bez ovog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samim time što sam ovdje, ja sam izuzetno sretan. Sedmu godinu zaredom sam dio ove svečanosti i mislim da je već to veliki uspjeh", rekao je Messi i nastavio hvaliti svog velikog suparnika.

"Mi jesmo veliki suparnici na terenu, ali ja moram naglasiti da je on fantastičan nogometaš. Iskreno, divim se onome što radi za klub i za svoju zemlju. Zaslužio je ovu nagradu, nema uopće nikakve dileme", izjavio je Messi, te na kraju dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Itekako sam zadovoljan što sam dosad napravio, ali gledam prema budućnosti. Želim još dosta toga, i s Barcelonom i s Argentinom. Radujem se i novim nadmetanjima, borbi na terenu i svemu što donosi nogomet."

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je na putu do osvajanja Ballon d'Or osvojio 1365 bodova, te je Messija iza sebe ostavio za nešto više od 150 bodova...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi je osvojio drugo mjesto sa 1205 bodova, dok je treći bio Francuz Franck Ribery sa 1127 bodova. Glasovali su u ovoj anketi izbornici, te kapetani svih svjetskih reprezentacija, kao i novinari, a bodovi su se dijelili: pet bodova (prvo mjesto), tri (drugo) i jedan (treće).

Premda su i Messi i Cristiano Ronaldo u zadnje vrijeme pričali samo hvalospjeve jedan o drugome, treba reći da niti jedan od njih nije svom velikom suparniku dao ni boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo je tako izabrao Radamela Falcaa, Garetha Balea i Mesuta Özila, dok je Messi raspodijelio bodove svojim suigračima (Andres Iniesta, Xavi i Neymar).

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo