MESSI IPAK NIJE TAKO VJERAN BARCELONI: / Procurila klauzula po kojoj može napustiti Camp Nou potpuno besplatno

Image
Foto: AFP

Prema aktualnom Zakonu o sportu, kad bi došlo do katalonskog odcjepljenja od Španjolske, Barcelona i ostali katalonski klubovi bi automatski bili izbačeni iz natjecanja.

5.1.2018.
8:29
AFP
VOYO logo

Lionel Messi u studenom je produljio ugovor s Barcelonom do 2021. godine i postao najbolje plaćeni nogometaš svijeta. U ugovor mu je ugrađena i otkupna klauzula od čak 700 milijuna eura čime su i klub i igrač dali do znanja navijačima da Messi neće, poput Neymara, napustiti Camp Nou. Međutim, u petak je procurilo da argentinski genijalac u ugovoru ima još jednu klauzulu po kojoj može napustiti Barcelonu - besplatno.

Image
MESSI OTKRIO NAJLJEPŠI TRENUTAK ŽIVOTA I DODAO: /

'Postoje dijelovi igre koje nisam doveo do maksimuma'

Image
MESSI OTKRIO NAJLJEPŠI TRENUTAK ŽIVOTA I DODAO: /

'Postoje dijelovi igre koje nisam doveo do maksimuma'

Dnevni list El Mundo na naslovnoj strani donosi informaciju kako Messi može otići bez odštete ako se katalonija odcijepi od Španjolske i ako Barcelona u tom slučaju ne bude igrala u španjolskoj, francuskoj, engleskoj ili njemačkoj ligi. Messi se očito odlučio zaštititi zbog napete političke situacije, jasno pokazavši da nema namjere igrati u eventualnoj slabašnoj katalonskoj ligi. A očito mu ni talijanska Serie A iz nekog razloga nije baš po volji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi mogli ni u europske kupove

Prema aktualnom Zakonu o sportu, kad bi doista došlo do katalonskog odcjepljenja od Španjolske, Barcelona i ostali katalonski klubovi bi automatski bili izbačeni iz natjecanja. U zakonu, naime, jasno stoji da u nacionalnim natjecanjima mogu igrati samo klubovi iz Španjolske, a jedina država s kojom je postignut posebni sporazum o nastupu u španjolskim ligama je Andora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odcjepljenjem Katalonije Barcelona bi izgubila pravo nastupa i u europskim kupovima. Nova bi država najprije morala od UEFA-e zatražiti priznavanje katalonske lige, a potom i mogućnosti plasmana u europska natjecanja kroz nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo