DINAMO JE PUN K'O BROD / Dinamovci su među najboljima kad je profit u pitanju: Europski velikani su, pak, u minusu milijardu eura

Dinamo 12. najuspješniji klub u Europi prema profitu od transfera

9.7.2021.
16:40
Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema podacima Transfermarkta, najrelevantnijeg i najpoznatijeg web sitea glede transfera i ostalih statističkih podataka u nogometu poput zarade te profita općenito, hrvatski prvak Dinamo je na sjajnom 12. mjestu u Europi kad je profit od transfera u pitanju.

Zagrepčani su u prodaji i kupnji igrača u plusu respektabilnih 154 milijuna eura, odnosno čak tri klupska budžeta. Dinamo je na nove igrače potrošio 68 milijuna eura, a prodajom je uprihodio čak 222 milijuna. Benfica je neprikosnovena na prvom mjestu sa 580.87 milijuna eura i dokazuje po tome kako definitivno imaju najbolju politiku prodaje igrača, najbolje prodaju, kao možda čak i da imaju i najbolju omladinsku školu u Europi, te fantastično razvijaju igrače koji su kasnije itekako zanimljivi na tržištu. I profitabilni...

Porto je 2., Red Bull Salzburg 3.

Na drugome mjestu je Benficin rival u Portugalu Porto koji je u plusu 378, a treći je Ajax s plusom od 344 milijuna eura. Red Bull iz Salzburga je u istom periodu zaradio 305 milijuna eura, dok pet najboljih klubova po tom pitanju zatvara Lille s 296 milijuna eura zarade.

Što se tiče Dinama, klupska i zarada mogla bi drastično porasti već ovog ljeta, jer dinamovci su tražena i cijenjena roba. Na izlaznim vratima iz Dinama tako je Lovro Majer koji neće otići za manje od 15 milijuna eura, a toliko bi Dinamo mogao zaraditi i prodajom prve reprezentativne vratarske opcije Dominika Livakovića. Na Maksimiru su za sljedeću sezonu otkupili ugovor Josipa Mišića za 1.4, a talentiranog Denija Jurića su Šibeniku platili milijun eura. S plusom od još 30-ak milijuna eura, Dinamo bi uskoro mogao skočiti za još koju poziciju.

City najviše u minusu

Što se tiče velikana, e vidite oni su u minusu ako gledamo kroz desetogodišnje razdoblje. Naime, od sezone 2011./2012. s najvećim minusom kad su transferi u pitanju posluje bogati Manchester City, koji je u zadnjih deset godina ostvario minus od 995 milijuna eura, a prate Manchester United s minusom od 954 te PSG, koji je u minusu 943 milijuna eura. Barcelona je na 4. poziciji sa 553.87 milijuna eura minusa, dok je na 5. mjestu talijanski velikan Juventus sa 474.23 milijuna eura.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen