DINAMO JE PUN K'O BROD / Dinamovci su među najboljima kad je profit u pitanju: Europski velikani su, pak, u minusu milijardu eura

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo 12. najuspješniji klub u Europi prema profitu od transfera

9.7.2021.
16:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima Transfermarkta, najrelevantnijeg i najpoznatijeg web sitea glede transfera i ostalih statističkih podataka u nogometu poput zarade te profita općenito, hrvatski prvak Dinamo je na sjajnom 12. mjestu u Europi kad je profit od transfera u pitanju.

Image
TRANSFER-BOMBA KOJA ĆE ODJEKNUTI EUROPOM /

Čak tri španjolska velikana krenula u lov na Danija Olma, a evo koliko bi novca mogao dobiti Dinamo

Image
TRANSFER-BOMBA KOJA ĆE ODJEKNUTI EUROPOM /

Čak tri španjolska velikana krenula u lov na Danija Olma, a evo koliko bi novca mogao dobiti Dinamo

Zagrepčani su u prodaji i kupnji igrača u plusu respektabilnih 154 milijuna eura, odnosno čak tri klupska budžeta. Dinamo je na nove igrače potrošio 68 milijuna eura, a prodajom je uprihodio čak 222 milijuna. Benfica je neprikosnovena na prvom mjestu sa 580.87 milijuna eura i dokazuje po tome kako definitivno imaju najbolju politiku prodaje igrača, najbolje prodaju, kao možda čak i da imaju i najbolju omladinsku školu u Europi, te fantastično razvijaju igrače koji su kasnije itekako zanimljivi na tržištu. I profitabilni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto je 2., Red Bull Salzburg 3.

Na drugome mjestu je Benficin rival u Portugalu Porto koji je u plusu 378, a treći je Ajax s plusom od 344 milijuna eura. Red Bull iz Salzburga je u istom periodu zaradio 305 milijuna eura, dok pet najboljih klubova po tom pitanju zatvara Lille s 296 milijuna eura zarade.

Što se tiče Dinama, klupska i zarada mogla bi drastično porasti već ovog ljeta, jer dinamovci su tražena i cijenjena roba. Na izlaznim vratima iz Dinama tako je Lovro Majer koji neće otići za manje od 15 milijuna eura, a toliko bi Dinamo mogao zaraditi i prodajom prve reprezentativne vratarske opcije Dominika Livakovića. Na Maksimiru su za sljedeću sezonu otkupili ugovor Josipa Mišića za 1.4, a talentiranog Denija Jurića su Šibeniku platili milijun eura. S plusom od još 30-ak milijuna eura, Dinamo bi uskoro mogao skočiti za još koju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City najviše u minusu

Što se tiče velikana, e vidite oni su u minusu ako gledamo kroz desetogodišnje razdoblje. Naime, od sezone 2011./2012. s najvećim minusom kad su transferi u pitanju posluje bogati Manchester City, koji je u zadnjih deset godina ostvario minus od 995 milijuna eura, a prate Manchester United s minusom od 954 te PSG, koji je u minusu 943 milijuna eura. Barcelona je na 4. poziciji sa 553.87 milijuna eura minusa, dok je na 5. mjestu talijanski velikan Juventus sa 474.23 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo