TRANSFER-BOMBA KOJA ĆE ODJEKNUTI EUROPOM / Čak tri španjolska velikana krenula u lov na Danija Olma, a evo koliko bi novca mogao dobiti Dinamo

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Dinamo ima pravo i na 20 posto od sljedeće prodaje Olma, tu tek potencijalno stiže dobra zarada

8.7.2021.
12:04
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih igrača na još uvijek aktualnom Europskom prvenstvu bio je španjolski ofenzivac Dani Olmo. Bivši igrač Dinama očarao je gledatelje svojom igrom, a nakon ovog Eura čega ga možda i životni transfer.

Naime, španjolski velikani Real Madrid, Barcelona i Atletico navodno su već krenula u lov na Danija Olma, ali katalonski Sport tvrdi kako je Barcelona tu u nešto većoj prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona trenutno radi na tome da ovoga ljeta ostvari barem jedan veliki transfer, više od toga neće moći jer se nalaze u veoma teškoj financijskoj situaciji i još uvijek nisu osigurali novi ugovor za Lionela Messija, ali Sport tvrdi kako će nastojati da pridobe Olma i zadovolje apetit RB Leipziga, Olmova kluba.

Olmo, koji je inače ponikao u Barceloninoj La Masiji, prodan je na zimu 2020. godine u Leipzig, a Dinamo je tada zaradio 18.5 milijuna eura plus još dva milijuna za Olmove nastupe u Leipzigu, te četiri milijuna eura za dva plasmana Leipziga u Ligu prvaka s Olmom u momčadi. Olmo je samim time postao najskuplji Dinamov igrač svih vremena, ali Dinamovoj zaradi tu nije kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lijepa zarada za Dinamo

Naime, Dinamo ima pravo i na 20 posto od sljedeće prodaje Olma, tu tek potencijalno stiže dobra zarada. Olmo bi mogao napustiti Leipzig, nagađa se, za oko 50 milijuna eura, a Dinamu će pripasti 20 posto od 31.5 milijuna eura, odnosno 6.3 milijuna eura. Ukupno bi Dinamo na njemu zaradio 30 milijuna eura.

No, problem je u Barceloni. Katalonci nemaju trenutno taj novac i ako žele Olma morat će prodavati neku od svojih većih zvijezda, poput Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea, Miralema Pjanića, Coutinha ili nekog drugog i nadati se dobroj zaradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko na svijetu Olmu ne može ponuditi povratak kući i igranje s njemu omiljenim Pedrijem i Ericom Garcijom. Znamo da Barcelona nema novca, ali ako je spremna za lude stvari, neka ta stvar bude dovođenje Olma. Puno je to bolji izbor nego dovođenje razvikanog Halanda ili propala ideja o dovođenju Wijnalduma. Barcelona mora pokušati dovesti Olma", piše tako Sport.

S druge strane, kako piše talijanski Corriere dello Sport, Olma navodno prati i Bayern, a kako Bavarci imaju vrlo dobre trgovinske odnose s Leipzigom nije nemoguće niti da Španjolac tamo završi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo