Ekspert potvrdio Ronaldovu sramotu: 'Ovo je velika greška'

Hrvatski sudački ekspert Mateo Beusan prokomentirao je sporne situacije na utakmici Lige prvaka između Reala i Juventusa te ustvrdio kako je Cristiano Ronaldo uspješno prevario suca.

24.10.2013.
9:17
VOYO logo

Prva situacija zbog koje su se bunili Juventusovi nogometaši je ona iz 29. minute kada je Giorgio Chiellini u kaznenom prostoru srušio Sergija Ramosa.

"Možda se ovo rijetko sudi, možda se u Hrvatskoj to ne sudi, ali u Europi da i to sve češće. UEFA-ina sudačka komisija traži da suci moraju djelovati preventivno i to kod svih udaraca iz kuta ili slobodnih udaraca, odnosno ubacivanja lopte u šesnaesterac. Ako je lopta već u igri, kao što je bilo ovdje, sudac nema što drugo dosuditi nego kazneni udarac. Ovdje je jasno da je pomoćni sudac koji se nalazi iza gola signalizirao glavnom jer on to u prvom trenutku nije dosudio. Oni sve više pomažu sucu i preuzimaju svoj dio odgovornosti", kazao je Beusan te 'presudio' Cristianu Ronaldu, koji je tetralnim bacanjem Chielliniju 'sredio' crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ovo velika greška suca. Ovdje zasigurno Chiellinijeva ruka nije upotrebljena kao oruđe. On ga je zaustavio možda na jedan nedozvoljeni način, ali nema govora da je ovo za izravni crveni karton. Ovo je velika greška suca", smatra Beusan, koji je prokomentirao i nevjerojatno loš potez Vidala, koji se bacio u šesnaestercu nadajući se najstrožoj kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/player?v=qMCkb5guJcKTCaNx

"Najgore je što je on tražio od suca da dosudi kazneni udarac. On je prije toga imao žuti karton i ovdje sudac nije bio dosljedan. Ovo je velika gluma i on ga je morao opomenuti. Vjerojatno je razmišljao na način da mu dodjeljivanje drugog crvenog kartona Juventusu ne bi služilo na čast. I tijekom igre je učinio par velikih grešaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo