PRIČA KOJU SVI ŽELE ČUTI / Marca objavila pravu istinu o Olmu i Barceloni. Što se dogodilo posljednjeg dana prijelaznog roka i hoće li se Dani vratiti kući?

Image

Mundo Deportivo prvi je donio vijest da Olmo nastavlja karijeru u Barceloni i to u fotofinišu transfer-roka

12.9.2021.
11:20
VOYO logo

Španjolski nogometaš, zvijezda RB Leipziga i bivši igrač Dinama, Dani Olmo, zamalo je ostvario životni transfer i to u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka. Olma je htjela dovesti Barcelona i navodno je bila vrlo blizu dovođenju svog nekadašnjeg igrača, ali stvar je propala.

Mundo Deportivo prvi je donio vijest da Olmo nastavlja karijeru u Barceloni i to u fotofinišu transfer-roka. Pisali su da Leipzig za Olma traži golemih 75 milijuna eura, kao i da je Olmo bez imalo razmišljanja prihvatio ugovor koji su mu Katalonci predložili posljednjeg dana prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, transfera na kraju ipak nije bilo. Pisalo se da je glavni razlog taj što Leipzig nema zamjenu za Olma i ne bi je stigli pronaći u tako kratkom roku, a bilo je govora i o kompliciranoj ponudi Barcelone u kojoj su navodno nudili dvogodišnju posudbu Olma uz obvezu otkupa ugovora. Barcelona si zbog financijskih problema i problema s financijskim fair-playem, ne može priuštiti plaćati toliku odštetu pa jedino mogu raditi ovako s posudbama i naknadnom uplatom.

Cijelu je tu situaciju komentirao Olmo. "Sve se jako brzo dogodilo, nisam niti stigao razmisliti o ponudi", kazao je Olmo za njemačke medije. Mundo Deportivo je naknadno objavio novi članak u kojem tvrdi kako će Barcelona na zimu krenuti po Olma. Mundo tvrdi kako je Olmo i dalje najveća želja Barcelone i da će na zimu pokušati po treći puta dovesti Olma, no i taj bi posao vrlo lako mogao propasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Barcelona će imati jaku konkurenciju

Naime, Marca je objavila vrlo zanimljiv članak s naslovom "Cijela istina o Barceloni i Daniju Olmu", a u njemu pojašnjavaju što se sve događalo oko transfera i što bi se tek moglo dogoditi.

"Bio je to jedan od najprometnijih posljednjih dana prijelaznog roka i dan koji je iznenadio nogometni svijet. Toliko se stvari dogodilo oko Barcelone, a posljednja je trebala biti potpisivanje Olma. Čelnici Barcelone kontaktirali su igrača koji je bio oduševljen idejom o povratku u Barcelonu", piše Marca i zatim otkriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem nije bio u Olmu, već u Leipzigu. Njemački klub bio je svjestan da Barcelona nudi ogroman novac, ali nije bilo vremena da Leipzig pronađe zamjenu za Olma u nekoliko posljednjih sati prijelaznog roka. Tako je na kraju i Olmu objašnjeno, do transfera nije došlo jer Leipzig nije mogao dovesti drugog ofenzivca. Barcelona je zakasnila i zbog toga Olmo nije stigao na Camp Nou", stoji u članku Marce.

I Marca tvrdi kako Barcelona planira dovesti Olma u siječnju, ali kažu i da će to biti problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona i dalje želi Olma, pokušat će ga dovesti već u siječnju. Međutim, problem je što Olma sada žele i Manchester United, Juventus i Bayern. Leipzig za potencijalnog kupca ima samo dva uvjeta - veliku odštetu i dovoljno vremena da pronađe zamjenu Olmu", tvrdi Marca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo