MARAKANA GA OČARALA: / Engleski novinar naklonio se Delijama, a oni na tribinama veličali zloglasnog ratnog zločinca

Image
Foto: AFP

Pristalice Zvezde i ovog su puta na tribinama istaknuli sramotne transparente.

7.11.2018.
9:43
AFP
VOYO logo

Crvena zvezda oduševila je nogometnu Europu nakon što su kreirali najveću senzaciju u Ligi prvaka ove sezone. Srpski prvak srušio je na Marakani Liverpool s 2-0 samo dva tjedna nakon što su na Anfieldu primili četiri gola.

Image
SRAMOTNI TRANSPARENT DELIJA: /

Uoči 27. obljetnice pada Vukovara, na ogradi Marakane visi - ovo

Image
SRAMOTNI TRANSPARENT DELIJA: /

Uoči 27. obljetnice pada Vukovara, na ogradi Marakane visi - ovo

Domaći navijači očekivano priredili su engleskom divu paklenu atmosferu, a načinom na koji su podržavali svoju momčad oduševili su i pristalice Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir je objavio da se na Marakani dogodilo čudo te su istaknuli detalj s kraja utakmice. Nogometaši Zvezde otrčali su počasni krug, a pljesku domaćih navijača pridružili su se i oni Liverpoolove momčadi što je natjeralo izvor da ih nazove džentlmenima iz kolijevke nogometa.

Najbolji ikad

Srpski portal Sportske.net pak s oduševljenjem su prenijeli reakciju engleskog novinara Davida Lyncha, koji je nahvalio domaće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na sve negativno u vezi Liverpoola, mora se odati priznanje Zvezdi. Oni su pobjedu u potpunosti zaslužili. A ovi navijači....wow....najbolji su koje sam ikada vidio", napisao je novinar Standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je pak zaboravio istaknuti diveći se navijačima Zvezde je njihovo veličanje zloglasnog ratnog zločinca Draže Mihajlovića. Delije su na tribinama istaknuli sramotni transparent četničkog zločinca i Vukovara (ćirilcom) na srpskoj trobojnici, grada koji je 18.11. obilježiti 27. godišnjicu krvavog pada.

Čeka ih kazna

Uefina Disciplinska komisija sasvim će sigurno zbog toga pokrenuti postupak protiv Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Delije su,, inače, poznate kao ultranacionalistička navijačka grupa i često se na ogradi na Marakani mogu se vidjeti transparenti i zastave Delije Knin, natpis Vukovar (na velikoj srpskoj zastavi) koji je u utorak navečer viđen u Beogradu protiv Redsa, veliča se zloglasni četnički vojvoda iz Drugog svjetskog rata odgovornog za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji Momčilo Đujić, kao i ostale srpske zločince poput Ratka Mladića i drugih.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo