u sjajnoj formi / 'Mandžukićev nasljednik' zabio u pobjedi Anderlechta i potvrdio prvo mjesto na ljestvici strijelaca

Image
Foto: Klaus Krieger/PIXSELL

Santini je odigrao cijeli susret za Anderlecht, a svih 90 minuta je odradio i Antonio Milić koji je u 41. minuti zaradio žuti karton

23.9.2018.
21:16
Klaus Krieger/PIXSELL
VOYO logo

Idući suparnik zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Anderlecht je u susretu osmog kola belgijskog prvenstva pobijedio Standard sa 2-1, a prvi pogodak za pobjednički sastava zabio je hrvatski reprezentativac Ivan Santini.

Standard je poveo u 45. minuti golom Mousse Djenepa, no u 72. minuti je izjednačio Santini sjajnim pogotkom iskosa sa 12-13 metara. Adrian Trebel je ubacio iz kornera, a lopta se odbila do Santinija, koji ju je primirio prsima i onda sjajno opalio u suprotni kut. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, domaćin je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjede i to ponovo iz kornera. Trebel je ubacio, a Bubacarr Sanneh najviše skočio zabivši glavom za pobjedu.

Santini je odigrao cijeli susret za Anderlecht, a svih 90 minuta je odradio i Antonio Milić koji je u 41. minuti zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom od dva nedjeljna derbija osmog kola belgijskog prvenstva aktualni prvak Club Brugge kojeg vodi Ivan Leko je na gostovanju pobijedio Gent sa 4-0 potvrdivši prvu poziciju na ljestvici.

Junak utakmice bio je brazilski napadač Wesley koji je postigao tri gola (50, 75, 82), a među strijelce se upisao i Arnaut Groenveld (33). Sjajnu predstavu pružio je i gostujući vratar Karlo Letica koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njega Lovre Kalinić na vratima Genta nije imao svoj dan. Vratar hrvatske reprezentacije je primio četiri gola produživši tako crnu seriju u koju je upao. Kalinić je u zadnje tri utakmice primio čak 12 golova. Šest u dresu hrvatske vrste protiv Španjolske, te šest na vratima Genta u susretima protiv St Truidena i Bruggea.

Za Gent je do 73. minute igrao i Franko Andrijašević uklopivši se u sivilo domaće momčadi. Matej Mitrović i Ivan Tomečak nisu nastupili za Brugge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge vodi na ljestvici sa 22 bodova, pet više od Genka koji ima i utakmicu manje. Na trećem mjestu je Anderlecht sa 16 bodova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo