ŽESTOKO PRIOPĆENJE / 'Mamićevci' uoči skupštine traže da se izda velika naredba: 'To je tragično i sramotno'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

"Samo na ovaj način i uz Vašu hitnu aktivnost, izbjeći će se društveni skandal i javna blamaža neviđenih razmjera ukoliko nadležno upravno tijelo dopusti toliku dozu drskosti, bezakonja i samovolje pojedinim osobama u GNK Dinamo koje su i do sada bile u povlaštenom i privilegiranom položaju.”

25.9.2023.
15:55
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Damir Zorić je poslao pismo Minstarstvu sporta uoči skupštine GNK Dinama, a mi ga prenosimo u cijelosti:

"Svi najznačajniji hrvatski mediji danas kao najvažniju temu uzimaju i bave se sjednicom Skupštine GNK Dinamo koja se treba održati danas, 25.09.2023.g., s početkom u 18 sati. Tragično je i sramotno da se kao centralno pitanje u svim medijima nameće pitanje kvoruma. Odnosno pitanje, hoće li nadležne državne institucije dozvoliti predsjedniku kluba da samovoljno – protivno izričitoj odredbi Statuta GNK Dinamo-smanji potrebni broj nazočnih zastupnika na sjednici odnosno samovoljno proglasi da pravovaljani kvorum sačinjava manji broj zastupnika od 41, već 35 ili 36, već kako to predsjedniku odgovara, a sve u cilju da pod svaku cijenu ostane na vlasti. Računajući pri tome na sporost i neefikasnost nadležnih institucija!”, piše Zorić u pismu koje supotpisuju i Jure Zovko, Nikola Poljak, Damir Žigrović, Mate Tokić, Mario Paponja i Mario Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REKAO JE ŠTO OČEKUJE /

Antolić žestoko opleo po Zdravku Mamiću i analizirao situaciju uoči skupštine

Image
REKAO JE ŠTO OČEKUJE /

Antolić žestoko opleo po Zdravku Mamiću i analizirao situaciju uoči skupštine

Potpisnici pisma podsjećaju i na statut koji, kako navode, izričito propisuje sljedeće:

“1. čl. 24. st. „Skupštinu sačinjava 80 predstavnika…“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dakle, nesporno je i laiku je jasno da je preduvjet da bi sjednica Skupštine uopće započela da bude nazočnost najmanje 41 valjanog odnosno ranije verificiranog zastupnika u Skupštini. Ovo je i striktni pravni stav u svim upravnim predmetima Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove vezanim uz GNK Dinamo. (npr. predmet Klasa:UP/I-050-01/23-005/1)

Kako je sad već potpuno jasno da predsjednik Skupštine ima danas najozbiljnije namjere grubo prekršiti Statut kluba i odrediti manji broj zastupnika za kvorum, primorani smo Vam se ponovo obratiti kao nadležnom upravnom tijelu čija je zakonska obveza i dužnost štititi zakonska prava i interese svih članova GNK Dinamo i zatražiti od Vas da postupite po odredbi članka 24. stavak 5. Zakona o sportskoj inspekciji i da u ovom iznimno hitnom slučaju donesete hitnu mjeru kojom se naređuje predsjedniku Skupštine GNK Dinamo da je na današnjoj sjednici Skupštine (25.09.2023. s početkom u 18 sati) dužan poštovati Statut GNK Dinamo i odredbu članka 32. Statuta prema kojoj je za pravovaljano odlučivanje potrebna nazočnost natpolovične većine punopravnih i valjano verificiranih zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražimo od Vas da mu izdate takvu naredbu!

Samo na ovaj način i uz Vašu hitnu aktivnost, izbjeći će se društveni skandal i javna blamaža neviđenih razmjera ukoliko nadležno upravno tijelo dopusti toliku dozu drskosti, bezakonja i samovolje pojedinim osobama u GNK Dinamo koje su i do sada bile u povlaštenom i privilegiranom položaju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo