OSAM DANA KASNIJE / Mamićevci se nakon poraza oglasili priopćenjem: 'Lažnim obećanjima manipuliraju s navijačima'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Novo priopćenje društva okupljenih oko Damira Zorića

17.3.2023.
18:18
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Članovi Dinamove skupštine koji su prošlog četvrtka napustili sjednicu zbog neslaganja sa presjedavajućim, oglasili su se priopćenjem kojeg donosimo u cjelosti:

Image
RASPISALI SE O NJEMU /

Kraj Mamićeve vladavine u Dinamu odjeknuo i u Srbiji: 'Zdravku je karijera propala zbog Crvene zvezde'

Image
RASPISALI SE O NJEMU /

Kraj Mamićeve vladavine u Dinamu odjeknuo i u Srbiji: 'Zdravku je karijera propala zbog Crvene zvezde'

"U Zagrebu se 9. ožujka pokušalo održati Skupštinu GNK Dinamo u atmosferi nasilja, kako fizičkog, tako i pravnog, pa je ona prekinuta prije nego je i započeta. Ovu, u povijesti kluba nezapamćenu Skupštinu, vodio je predsjednik Mirko Barišić (87) grčevito pokušavajući ostati na vlasti, uz podršku njemu vjernih šest od ukupno 12 članova Izvršnog odbora, te nekolicine članova Skupštine, koji su s klubom povezani različitim poslovnim interesima i ugovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Da bi uspjeli u provođenju plana, posve protivno Statutu i Poslovniku o radu skupštine, umjesto tri izabrana člana koji su trebali voditi Skupštinu, u predsjedništvo Skupštine, bez ikakvog izjašnjavanja skupštinara, postavljeno je šest osoba od kojih su samo dvojica članovi Skupštine, a njih čak troje uopće nisu članovi kluba.

Budući da nije bilo dovoljno glasača za prevlast u klubu, oktroirano predsjedništvo Skupštine nasilno i suprotno Statutu i Poslovniku o radu Skupštine, protivno pravnim normama, uguralo je kao pravovaljane zastupnike osmoricu povjerenika, koji su to postali neposredno uoči Skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepoznat broj učlanjenja

Nepoznat broj učlanjenja, samo na riječ, priznat je kao najveći između dviju skupština iako su učlanjenja obavljana mimo propisane procedure i bez povjerenstva za prijem članova koje inače propisuje Statut kluba. Tako su osam povjerenika dobili priliku glasati sami za sebe i prije nego im je verifikacijom priznat status članova Skupštine GNK Dinamo.

Verifikacija osam povjerenika kao zastupnika Skupštine bila je predviđena u drugoj točki Dnevnog reda dok je prethodno trebalo izabrati predsjedništvo Skupštine, odrediti verifikacijsko povjerenstvo, utvrditi kvorum i druge uobičajene radnje temeljem kojih se Skupština mogla odvijati na način propisan Statutom i Poslovnikom o radu Skupštine GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto toga, nasilno, svojevoljno i protivno propisanoj proceduri pokušalo se započeti i nastaviti voditi Skupštinu. Osim što je to u suprotnosti sa Statutom i Poslovnikom o radu Dinamove Skupštine.

Neizvjestan nastavak vladavine

Ovi postupci predsjednika Barišića i njegovih podupiratelja u suprotnosti su s utvrđenjima činjenica i uputama iz Zapisnika o provedenom nadzoru od strane Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove od 25. siječnja 2023. Naime, prije Skupštine, Izvršni odbor, koji je imao samo šest od 12 članova, izbacio je povjerenike koji su bili stvarno vodeći po broju upisanih članova kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizvjestan nastavak vladavine Barišića i njegove ekipe
Uz to, ti povjerenici kluba za upis novih članova i dugogodišnji zastupnici u Skupštini proglašeni su evidentnim kršiteljima zakona, rušiteljima ciljeva kluba i izbačeni iz kluba bez mogućnosti da se broj po njima učlanjenih novih članova valorizira kao njihovo pravo sudjelovanja u radu skupštine.

Nadzorni odbor kao žalbeno tijelo kluba koje donosi konačne odluke, u legalnoj proceduri usvojio njihove žalbe i poništio odluke Izvršnog odbora o izbacivanju iz članstva kluba. Iako je Statutom određeno da Nadzorni odbor jednom godišnje o svom radu izvješćuje Skupštinu, na sjednicu Skupštine 9. ožujka Nadzorni odbor nije niti pozvan čime se Dinamov politbiro još jednom se narugao Statutu kluba, tj. klupskom ustavu i nasilno spriječio demokratsko odvijanje Skupštine kluba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo