RAT ZA DINAMO / Novi udarac za struju Zdravka Mamića: Odbijen prigovor izbačenih skupštinara

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

U Maksimiru je nogomet u drugom planu već tjednima jer su upunom jeku pripreme za 'povijesnu' skupštinu 9. ožujka

24.2.2023.
21:18
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je na službenoj stranici objavio da je Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove odbio prigovor koji je podnijelo pet članova skupštine bliskih Zdravku Mamiću - Damir Žigrović, Mate Tokić, Mario Primorac, Hrvoje Knez i Mario Pašalić, koji nisu imali pravo glasa na sjednici Skupštine 12. prosinca, a neće ga imati ni na Skupštini 9. ožujka.

Image
TKO PIJE, A TKO PLAĆA /

Bliži se konačni obračun u Maksimiru i 'povijesna' Skupština: Odlazi li (samo) Krešimir Antolić iz Dinama?

Image
TKO PIJE, A TKO PLAĆA /

Bliži se konačni obračun u Maksimiru i 'povijesna' Skupština: Odlazi li (samo) Krešimir Antolić iz Dinama?

"Građanski nogometni klub Dinamo zaprimio je rješenje Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove koji je utvrdio da se odbija prigovor Damira Žigrovića, Mate Tokića, Maria Primorca, Hrvoja Kneza i Maria Pašalića, izjavljen protiv Zapisnika o provedenom nadzoru ovog Gradskog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesporno je utvrđeno da je postupanje službenika ovog Gradskog ureda u postupku provođenja nadzora nad prijavom podataka u registar udruga provedeno zakonito te je u skladu sa člankom 122. stavak 3. Zakona o općem upravnom postupku riješeno kao u izreci rješenja", stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Dinama.

Povijesna Skupština

U Maksimiru je nogomet u drugom planu već tjednima, jer su u punom jeku pripreme za 'povijesnu' skupštinu 9. ožujka. Dugo je medijski prostor 'zabavljao' rat presicama i priopćenjima 'antimamićevske' i mamićevske' struje, odnosno Mirka Barišića Krešimira Antolića s jedne strane, te Zdravka Mamića s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se zakuhalo na skupštini 12. prosinca na kojoj se pojavila inicijativa da se funkcije u Upravom odboru razriješi Antolić. No, Barišić se nije tako olako želio odreći prvog suradnika i Antolić je 'preživio'.

A dok je trajao rat dvije struje, pojavile su se informacije o ulasku treće struje u klub, no nitko nije otkrivao tko stoji iza nje. Spominjale su se legende kluba, Zvonimir BobanDario Šimić, no čini se da to nije zasad opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Krešimir Antolić

U međuvremenu je i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić najavio novi odlazak iz Dinama, po tko zna koji put.

Posljednje informacije koje dolaze iz Maksimira sugeriraju da je Krešimir Antolić vrlo blizu odlaska iz kluba. On je navodno spreman odstupiti s funkcije, ako to znači da će 'antimamićevska' struja slaviti na Skupštini 9. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako dolazimo do situacije da je uoči skupštine Antolić na izlaznim vratima kluba, Mamić je već otišao, a tu i dalje ostaje najdugovječniji predsjednik kluba Mirko Barišić, no pitanje je koliko još dugo, jer neke informacije govore da bi i on uskoro mogao napustiti klub.Posljednjih mjeseci svjedočili smo mnogim preokretima u Maksimiru, gdje je nije znalo 'tko pije, a tko plaća'. Hoće li ta 'povijesna' Skupština napokon donijeti toliko željeni mir u Dinamu? Živi bili, pa vidjeli…

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo