RONALDO I JOŠ JEDNA ZVIJEZDA SKORO ZAVRŠILI U MILANU: / 'Nažalost, prvi izbor trenera Montelle bio je Nikola Kalinić'

Image
Foto: AFP

Malo je nedostajalo da Mirabelli u Milan dovede Cristiana Ronalda, ali ipak nije uspio

5.12.2018.
8:27
AFP
VOYO logo

Kontroverzni poduzetnik Yonghong Li pretprošlog je ljeta za 740 milijuna eura kupio Milan od Silvija Berlusconija i dao navijačima nadu u povratak u vrh. Kako bi potkrijepio to što je rekao, u prvom prijelaznom roku potrošio je 230 milijuna eura, ali to mu nije donijelo plasman u Ligu prvaka.

Tadašnji sportski direktor Massimiliano Mirabelli tvrdi da je imao dogovorena neka spektakularna pojačanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je bilo definirano'

"Potvrđujem ono što sam rekao, postojala je mogućnost dovođenja Cristiana Ronalda. Nismo se šalili, uvjeravam vas da bi, da su trenutačni vlasnici bili na čelu, u ovom trenutku Ronaldo nosio milanski dres. Mogu to jamčiti", priča Mirabelli pa dodaje:

"Nije mu smetalo što ne bi igrao u Ligi prvaka. Tada nam je rekao da nikad nije osvojio Europa ligu i da je sada želi osvojiti. Sjeo sam s menadžerom i moj dio posla bio je završen. Sve je bilo definirano, uključujući njegovu plaću i cijenu transfera. Nisam se plašio da će nešto poći po zlu jer je kad je Silvio Berlusconi prodao Milan kineskoj grupi, pričao nam je o velikom čovjeku koji iza sebe ima odvjetnike i velike banke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabrali Kalinića

U to vrijeme Rossoneri su između ostalog tražili i napadača, a Mirabelli je htio na tom mjesto dovesti svog bivšeg igrača Pierre-Emericka Aubameyanga. Međutim, tadašnji trener Vincenzo Montella nije ga htio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Aubameyang nam je htio doći kad sam razgovarao s njim. Nažalost, prvi izbor trenera Montelle bio je Nikola Kalinić i morao sam pratiti upute trenera. Prije odlaska razgovarali smo s Moratom, Immobileom i Benzemom te pregovarali s Higuainom", ispričao je talijanski operativac.

Milan je na kraju kupila Elliot grupa, a Mirabelli ostao bez posla. Cristiano Ronaldo završio je u Juventusu za 100 milijuna eura i u nedavnom derbiju na San Siru Milanu zabio gol u pobjedi Stare dame 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo