MA, JE LI MOGUCE: / Zabili najvise golova u ligi i ispali!

Alzirska liga postala je posljednjih tjedana pravi hit medu nogometnim zaljubljenicima. Dakako, ne zbog visoke kvalitete nogometa, vec zbog cudesne izjednacenosti kakva se doista ne pamti.

1.6.2015.
13:58
VOYO logo

Podsjetimo, samo cetiri kola prije kraja prvenstva svih 16 klubova je matematicki moglo do naslova! Na koncu je prvi ciljnu vrpcu presjekao ES Setif, a sama je zavrsnica natjecanja donijela jos jednu bizarnost.

U drugu ligu se, naime, kao 14-plasirana momcad prvenstva, preselila MC El-Eulma, momcad koja je zabila najvise golova (40) u prvoligaskom drustvu! Nogometase francuskog strucnjaka Julesa Accorsija na koncu je skupo kostala propusna obrana buduci da su primili 36 pogodaka, manje samo od osmoplasiranog Orana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da situacija bude jos bizarnija, El-Eulma je dogurala medu osam najboljih momcadi Africke lige prvaka i ima priliku postati kontinentalni prvak! No, u nacionalnoj prvoj ligi do daljnjega nece igrati.

A koliko je alzirsko prvenstvo bilo izjednaceno govori i podatak da je El Eulma osvojila samo deset bodova manje od novog prvaka ES Setifa. Zadnjeplasirani USM Bel Abbes je, pak, skupio samo 15 bodova manje od prvaka. Za usporedbu, u Spanjolskoj je Barcelona osvojila cak 74 boda vise od Cordobe, a u Engleskoj Chelsea 57 vise od QPR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo