KAPETAN ODIGRAO KAPETANSKI / Luka Modrić u 38. radi čuda: 'On je balans i ritam igre strašnog novog veznog reda Reala'

Image
Foto: Profimedia

Marca o Lukinom veznom redu Reala Madrida

27.7.2023.
10:35
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je odličnu utakmicu kao kapetan za svoj Real protiv Man Uniteda u Houstonu, noćas po hrvatskom vremenu. Iako je Luka u 38., ipak je stvorio najviše prilika na utakmici, čak 4.

'Luka je balans i ritam Reala'

Image
MARCA /

'Poklonite se novom Zidaneu. On igra kao anđeo, paklen je nogometaš iako mu je tek 20.'

Image
MARCA /

'Poklonite se novom Zidaneu. On igra kao anđeo, paklen je nogometaš iako mu je tek 20.'

Marca tim povodom hvali Modrića, navodeći kako Luka momčadi Reala jamči balans te ritam igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ancelotti je složio impresivan vezni red, koji kombinira kvalitetu, moć, snagu, te Luku Modrića. Modrić, Tchouameni, Camavinga i Bellingham, posloženi u 4-4-2 romb stvaraju za suparnika oluju od ukradenih lopti i kontri", piše španjolski novinar.

Vezni red budućnosti koji Real Madrid gradi već neko vrijeme sada je stvarnost. Vezni red je impresivan, a čini se i nedostižan za ostale momčadi u Europi jer je Carlo Ancelotti uspio okupiti grupu od 8 nogometaša koja mu omogućuje stvaranje kombinacija svih boja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Jasna ideja pala u vodu

"Kad sam počeo trenirati imao sam jasnu ideju i nisam se prilagođavao igračima... dok nisam počeo shvaćati da je bolje prilagoditi se igračima", rekao je Ancelotti...

Novoj ideji igre Real Madrida prethodi ovaj jednostavan razlog. Što je više kvalitetnih igrača u veznom redu, to više načina za njihovu upotrebu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustav 4-4-2 je svojevrsni dijamantni uzorak i omogućuje vam crtanje slagalice koja povećava koncentraciju i sposobnost rješavanja problema cijele vaše momčadi", navodi Marca.

Strašan vezni red

Bellingham, Camavinga, Kroos, Modrić, Tchouaméni, Valverde, Arda Güler i Ceballos (ozlijeđeni) dio su jednog od najkvalitetnijih veznih redova u povijesti i također jednog od najopterećenijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čvrsti su u obrani i ubojiti u napadu, ali Ancelotti će to morati posložiti kao dio slagalice. U prvom dijelu je Realova veza izmjenama igre temeljene na posjedu i dodavanjima te izravnog nogometa razbila United. Nitko nema vezu kao što je Realova. Modrić i Kroos i dalje rade kao sat, dok Camavinga, Tchoaumeni, Bellingham i Valverde momčadi daju ritam prikladniji Premiershipu, nego La Ligi."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo