LUDNICA: / Napoli i Inter remizirali, Atalanta skinula skalp Juventusu; Pirlov potez prema Ronaldu iznenadio čitavu Italiju

Image
Foto: Profimedia

Ludnica u Italiji

18.4.2021.
22:59
Profimedia
VOYO logo

U posljednjem susretu 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Inter su igrali 1:1 (1:0).

Image
REBIĆ ZABIO JEDAN OD SVOJIH NAJLJEPŠIH GOLOVA IKAD: /

Samo pogledajte ovaj bolesni poluvolej s ruba kaznenog prostora

Image
REBIĆ ZABIO JEDAN OD SVOJIH NAJLJEPŠIH GOLOVA IKAD: /

Samo pogledajte ovaj bolesni poluvolej s ruba kaznenog prostora

Domaći su poveli nespretnim autogolom Handanoviča u 36. minuti, Insigne je ubacio prizemnu loptu u petarac Intera koju je pokušao pokupiti pouzdani vratar intera, no Handanovič se tom prilikom sudario sa svojim stoperom De Vrijem te se lopta odbila u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Marcelo Brozovic of Internazionale (L) and Lorenzo Insigne of Napoli reacts during the Italian championship Serie A football match between SSC Napoli and FC Internazionale on April 18, 2021 at Diego Armando Maradona Stadium in Naples, Italy - Photo Federico Proietti / DPPI,Image: 606360688, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Inter nije imao sreće u napadu

I prije i poslije primljenog pogotka Inter nije imao ni sreće u napadu jer Lukaku u 29. minuti pogodio gredu nakon ubacivanja Brozovića, a u 38. minuti je belgijski centarfor pogodio i vratnicu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, inter je poravnao u 55. minuti kada je Eriksen preciznim udarcem sa 16 metara pogodio doni lijevi kut nemoćnog Mereta. U završnici susreta i sreća je vratila dug Interu jer je pokušaj Politana iz 80. minute odsjeo na gredi.

Iako je ovim remijem prekinut niz od 11 uzastopnih pobjeda Intera u Serie A, milanski sastav i dalje je uvjerljivo vodeći na ljestvici sa 75 bodova, devet više od drugoplasiranog gradskog rivala Milana. Napoli je ostao peti sa 60 bodova, dva manje od četvrtog Juventusa, a dva više od šestog Lazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Broz odigrao čitavu utakmicu, Perišić ušao u igru u 68.

Marcelo Brozović odigrao je čitav susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 68. minuti. Torino je napravio veliki korak ka ostanku domaćom 3:1 (0:1) pobjedom protiv Rome. Roma je povela u samom otvaranju utakmice kada je Mayoral u 3. minuti iskoristio zbunjenost domaće obrane, a preokret je uslijedio u nastavku.

Da brojne neiskorištene prilike domaćih ostanu nekažnjene pobrinuo se vratar Rome Mirante koji je istrčavanjem u prazno omogućio Sanabriji pogodak za izjednačenje u 57. minuti, da bi 14 minuta kasnije Zaza samo minutu po ulasku na teren pogodio za 2-1, on je najbolje reagirao na odbijenu loptu nakon što je Mirante obranio udarac Bellottija. Za konačnih 3-1 pogodio je Rincon u drugoj minutu sudačke nadoknade na asistenciju Bellottija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lorenzo Insigne of SSC Napoli and Marcelo Brozovic of FC Internazionale compete for the ball during the Serie A football match between SSC Napoli and FC Internazionale at Diego Armando Maradona stadium in Napoli (Italy), April 18, 2021. Photo Cesare Purini / Insidefoto/Sipa USA,Image: 606361361, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Germany, Italy, Japan, and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Atalanta preskočila Juventus

Torino je sada 15. sa 30 bodova, koliko imaju i 16. Fiorentina te 17. Benevento, a pet više od 18. Cagliarija koji se nalazi u zoni ispadanja. Roma je ostala sedma sa 54 boda, četiri manje od šestog Lazija.

Atalanta je preskočila Juventus na trećem mjestu ljestvice svladavši ga s 1:0 (0-0). Atalanta je svoju bolju igru u završnici dvoboja okrunila sretnim pogotkom u 87. minuti kada je udarac Malinovskog sa 20-ak metara na putu prema vratima pogodio Alexa Sandra u glavu, lopta je promijenila smjer i prevarila Szczesnyja. Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić odigrao je drugo poluvrijeme za Atalantu dok je Boško Šutalo pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo odmarao

Zanimljivo, trener Juventusa Andrea Pirlo upravo je dvoboj protiv izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka izabrao za davanje odmora svom najboljem igraču Cristianu Ronaldu koji nije bio niti na klupi za pričuve, a nakon što se ozlijedio i Chiesa u 58. minuti njegova je momčad ostala bez ikavih napadačkih ambicija. Danilo je isto imao problema.

Pirlo je za talijanski Sky Sport kazao kako je Ronalda izostavio za utakmicu jer je imao problema tijekom ovog tjedna, prenosi ugledna talijanska La Gazzetta Dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato nije bio spreman za utakmicu", istaknuo je Pirlo i nastavio:

"Dybala je odigrao izvrsnu utakmicu, sve dok je bio na terenu dobro mu je išlo, ali nije bio spreman za svih 90 minuta'. Ronaldo nije uspio doći ni na klupu jer je imao spomenutih problema, tada su Chiesa i Danilo također imali problema s ozljedama tijekom tjedna. Znali smo da će biti komplicirano kad vas Atalanta vodi na dvoboje jedan na jedan, dobro smo pokrili teren ali oni su u tom prejaki. Ronaldo je naš glavni igrač, finalist i u prvoj je utakmici odigrao sjajnu utakmicu, prilagodio se jer je je prvak. On je ubojica iz kaznenog prostora, danas smo imali svoje šanse, nismo ih iskoristili i onda smo bili kažnjeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Christian Eriksen of Internazionale (L) celebrates with Marcelo Brozovic (R) after scoring 1-1 goal during the Italian championship Serie A football match between SSC Napoli and FC Internazionale on April 18, 2021 at Diego Armando Maradona Stadium in Naples, Italy - Photo Federico Proietti / DPPI,Image: 606365494, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Vrlo je zanimljivo bilo u Rimu gdje je Lazio nadigrao Benevento s 5:3 (3:1). Imao je Lazio prednost od 3:0 i 4:1, neiskorišteni kazneni udarac, samo da bi Benevento u 85. minuti stigao do 4-3, no u sudačkoj nadoknadi je Immobile ipak potvrdio pobjedu rimskog sastava.

Igrači Beneventa postigli su čak dva autogola, Depaoli u 10. te vratar Montipo u 48. minuti, dva je gola za Lazio postigao Immobile, prvog u 21., a drugog u šestoj minuti nadoknade, dok je Correa u 37. minuti iskoristio 11-erac. Beneventu za pozitivan rezultat nisu bili dovoljni golovi Saua u 45. Viole iz 11-erca u 63. i Glika u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 31. KOLA: Subota: Crotone - Udinese 1:2 (Simy 68-11m / De Paul 41, 74) Sampdoria - Verona 3:1 (Jankto 46, Gabbiadini 73-11m, Thornsby 82) Sassuolo - Fiorentina 3:1 (Berardi 57-11m, 62-11m, Lopez 75 / Bonaventura 31) Cagliari - Parma 4:3 (Pavoletti 39, Marin 66, Pereiro 90+1, Cerri 90+4 / Pezzella 5, Kucka 31, Man 59) Nedjelja: Milan - Genoa 2:1 (Rebić 13, Scamacca 68-ag / Destro 37) Lazio - Benevento 5:3 (Depaoli 10-ag, Immobile 21, 90+6, Correa 37-11m, Montipo 48-ag / Sau 45, Viola 63-11m, Glik 85) Atalanta - Juventus 1:0 (Malinovski 87) Bologna - Spezia 4:1 (Orsolini 12-11m, Barrow 18, Svandberg 54, 60 / Ismajli 34) Torino - Roma 3:1 (Sanabria 57, Zaza 71, Rincon 90+2 / Mayoral 3) Napoli - Inter 1:1 (Handanovič 36-ag / Eriksen 55)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo