LUDNICA U GRADSKOM VRTU: / Osijek srušio Rijeku dvojbenim penalom, Kek ostao bez dvojice igrača za Dinamo

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nitko mene neće pobijediti sedam puta zaredom, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić u najavi derbija s Rijekom u Gradskom vrtu. Tako je i bilo.

7.8.2017.
23:01
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednjoj utakmici 4. kola Prve HNL nogometaši Osijeka svladali su aktualnog hrvatskog prvaka Rijeku sa 1-0 (1-0) pa više nema nijedne momčadi u nacionalnom prvenstvu sa stopostotnim učinkom.

Image
JE LI BIO JEDANAESTERAC? /

Pogledajte spornu situaciju koja je ostavila Riječane u nevjerici

Image
JE LI BIO JEDANAESTERAC? /

Pogledajte spornu situaciju koja je ostavila Riječane u nevjerici

U drugom derbiju ovoga kola Osijek je stigao do prve ovosezonske pobjede u natjecanju za prvaka Hrvatske, pri čemu je momčadi pod vodstvom Zorana Zekića pomogao i niz nesretnih okolnosti koji je zadesio goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, momčad Matjaža Keka je već u 4. minuti propustila veliku priliku za vodstvo, kad je Gavranovićev udarac glavom obranio domaći vratar Malenica. U 22. minuti Rijeka je ostala bez ozlijeđenog dirigenta igre Filipa Bradarića, kojeg je morao zamijeniti Mate Maleš, a u 35. minuti gosti su ostali s igračem manje na terenu, jer je zbog dva žuta kartona zarađena u razmaku od tri minute isključen lijevi bočni igrač Mario Vešović.

Jedini pogodak u prvom dijelu, a pokazalo se i na utakmici, pao je iz kaznenog udarca. Sudac Fran Jović pokazao je na bijelu točku nakon što je Josip Elez gurnuo Zorana Lesjaka koji je bio u skoku. Siguran izvođač kaznenog udarca u 18. minuti bio je osječki kapetan Borna Barišić. Gol pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Iako s igračem manje, Rijeka je u drugom poluvremenu uspjela stvoriti nekoliko izglednih situacija pred osječkim vratima, ali Kekova momčad do pogotka u Gradskom vrtu nije stigla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je najbliže udvostručavanju vodstva došao u 63. minuti, kad je Ejupi glavom s pet metara pogodio vratnicu, a Bočkaj odbijenu loptu poslao preko grede. U 78. minuti Grezda je pogodio vanjski dio mreže sa tri metra iskosa s lijeve strane. U 79. minuti riječki vratar Sluga obranio je opasan udarac Pušića sa 15 metara. U posljednjoj minuti je u matnoj poziciji za goste bio i Ejupi, ali je njegov udarac sa pet metara otišao preko vrata.

Riječani su na kraju dvoboj završili sa devet igrača na terenu, jer je drugi žuti karton u prvoj minuti sudačke nadoknade zaradio i Mate Maleš pa Matjaž Kek ni na njega neće moći računati u sljedećem kolu, već u petak, kad Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je na prvenstvenu pobjedu nad Rijekom čekao od 19. travnja 2014. godine. Od tada su ove dvije momčadi odigrale 12 utakmica u kojima su Riječani ostvarili devet pobjeda, a tri su dvoboja završila bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazom u Osijeku Rijeka je sa devet bodova pala na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, s bodom zaostatka za vodećim Dinamom. I trećeplasirani Slaven Belupo ima devet bodova, četvrti Inter i peti Hajduk imaju po sedam bodova, dok je Osijek skočio na šesto mjesto sa šest bodova. Na začelju su Istra s jednim bodom i Cibalia bez bodova.

Utakmicu u Gradskom vrtu pratilo je oko 5000 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

NK Osijek - HNK Rijeka 1:0

Osijek: Malenica - Barišić, Lesjak, Škorić, Šorša - Mudražija, Mioč - Grezda, Lopa, Bočkaj - Ejupi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Sluga, Vešović, Elez, Župarić, Zuta, Bradarić, Mišić, Kvržić, Gorgon, Heber, Gavranović

Strijelac: 1-0 Barišić (18-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Mario Vešović (Rijeka - 35, drugi žuti karton), Mate Maleš (Rijeka - 90+1, drugi žuti karton)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

90+5' Ejupi je propustio veliku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+ Maleš je dobio drugi žuti karton. I on propušta Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' Tek što je ušao u igru Pušić je stavio Slugu na kušnju. Izborio je loptu na 18 metara, ušao u kazneni prostor, ali udarac sjajno brani Sluga.

78' Grezda je došao do lopte u kaznenom prostoru, ali nije bilo precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Iz igre izlazi Dmytro Lopa, a ulazi Domagoj Pušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Velika šansa za domaćine. Lopa je odigrao za Ejupija koji je sa šest metara glavom pogodio desnu vratnicu, na odbijenu loptu natrčao je Bočkaj, ali nije upio zabiti.

51' Mišić je odigrao zaHeber,a koji se sjurio sam prema golu Osijeka, na kraju je Malenica je bio brži i spasio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Utakmica se nastavila. Iz igre je izašao Mario Gavranović, a ušao Ivan Martić.

Drugo pluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

39' Osijek sada reda prilike. Prvo je Muzafer pucao preko gola iz dobre pozicije, a potom je Grezda tukao ruba kaznenog prostora, ali lopta je završila u bloku.

35' Nakon samo stotinjak sekundi Vešović je zaradio drugu opomenu zbog prekršaja i isključenje

22' Iz igre izlazi Filip Bradarić, u igru ulazi Mate Maleš.

17' GOOL Poslije ubačaja iz kuta Elez je odgurnuo Lesjaka u kaznenom prostoru Rijeke. Sudac Jović pokazao je na bijelu točku. Barišić je bio siguran. Gol pogledajte ovdje.

11' Lesjak je tukao sa sedam metara nakon ubačaja iz kornera, lopta je na kraju završila preko gola. Dobra je to bila prilika za domaćine.

7' Bočkaj je tukao s 20 metara, Sluga nije imao previše problema.

4' Malenica je spasio vrata Osijeka. Fantastičnom reakcijom skinuo je Gavranovićev pokušaj glavom nakon ubačaja Gorgona je s desne strane.

1' Počela je utakmica.

20:05 - Stigli su sastavi. Ristovki i Barać nisu u momčadima zbog najavljenih transfera u Sporting, odnosno Ajax.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo