BAYERN - BORUSSIA 5-0: / Ovakav debakl već dugo nije viđen; Kovačeve trupe torpedirale najvećeg rivala, Niko u transu

Image
Foto: AFP

Bayern je torpedirao Borussiju 5-0 i zasjeo na čelo poretka Bundeslige

6.4.2019.
20:21
AFP
VOYO logo

Bundesliga, 28. kolo, Allianz Arena

BAYERN MUNCHEN - BORUSSIA DORTMUND 5-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dugo će Niko Kovač pamtiti ovu subotnju nogometnu večer. Nikad do sad kao trener nije pobijedio Borussiju, a onda u utakmici istine, u susretu za kojeg je javnost u Njemačkoj govorila kako se radi o možda i odlučujućem u borbi za naslov prvaka Njemačke, njegovi pulenovi razbiju najvećeg rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KOVAČ ZAPANJIO NIJEMCE PONAŠANJEM: /

Igrači se pokorili euforičnom Hrvatu; isplivao detalj u kojem leži tajna demoliranja Borussije

Image
KOVAČ ZAPANJIO NIJEMCE PONAŠANJEM: /

Igrači se pokorili euforičnom Hrvatu; isplivao detalj u kojem leži tajna demoliranja Borussije

Šest kola prije kraja ponovno na vrhu

Tako se Bayern šest kola prije kraja prvenstva vratio na vrh ljestvice.

Uoči 120. "Der Klassikera" Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone. Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno - zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovac biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Zanimljiv je bio uoči dvoboja taj gore spomenuti podatak, kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta doživio je tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naplatio sve frustracije

No, ovoga puta Kovač je naplatio sve frustracije. U možda i najboljoj predstavi ove sezone Bayern je 'razbio' Borussiju, a domaćin je već u prvom poluvremenu zabio četiri gola. Strijelci su bili Mats Hummels (10), Robert Lewandowski (17, 89), Javi Martinez (41) i Serge Gnabry (43).

Gosti su prvi zaprijetili, u 6. minuti izveli su brzu kontru, a Mahmoud Dahout je iz sjajne prilike pogodio vratnicu. Ubrzo je stigao odgovor Bavaraca. Nakon Thiagova ubačaja iz kornera, Hummels je u 10. minuti glavom zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Dan Zagadou je 'poklonio' loptu Lewandowskom koji je prebacio golmana Burkija i potom zabio u praznu mrežu za 2-0. Uraganske nalate Bayerna trećim golom je okrunio Javi Martinez u 41. minuti pogodivši s ruba kaznenog prostora. Bayernovih fantastičnih 45 minuta u samoj završnici zaključio je Gnabry zabivši glavom za 4-0.

U drugom dijelu Bayern je spustio 'nogu s gasa', a u posljednjim trenucima susreta 21. golom ove sezone Lewandowski je priveo priču kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stadion Juventusa u Torinu, 31. kolo Serie A

JUVENTUS - MILAN 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL - EIBAR 2-1

Što se tiče susreta u Madridu, u njemu su Kraljevi gubili na poluvremenu od deveteropasirane momčadi prvenstva. Međutim, golovima dvostrukog strijelca Benzeme u 59 i 82. minuti na kraju su ipak bili uzeli tri boda. Luka Modrić je zajedno s Garethom Baleom zamijenjen u 77. Umjesto njih, u igru su bili ušli Vazquez i Nijemac Kroos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

88' - Novi gol u mreži Borussije. Bayern je zabio i peti gol. Gnabry je prošao po desnoj strani i lijepo dodao za Lewandowskog koji je mirno zabio svoj drugi pogodak na susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica u Torinu. Juve je slavio 2-1 nakon preokreta.

55' - Vraćamo se na Allianz Arenu gdje je Bayern ipak malo prikoćio nakon velikog vodstva, prebacio u niži stupanj prijenosa. Niko Kovač sjajno je analizirao Borussiju i omogućio svojim igračima ovakvu kvalitetu igre, ovo je velika pobjeda za njega. Teško je vjerovati da će ovako razbijena Borussija uspjeti preokrenuti susret. To je u sferi znanstvene fantastike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Juve vodi s 2-1. Moise Kean je pokupio jedno pogrešno dodavanje igrača Milana i bez oklijevanja tukao po golu. Lopta je završila u donjem lijevom kutu mreže za slavlje domaćih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Munchenu

60' - GOOOL u Torinu, 1-1. Paulo Dybala hladnokrvno zabio penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kraj prvog dijela, nevjerojatno poluvrijeme za Bayern i bivšeg hrvatskog izbornika. Rastavili su Borussiju do temelja, golove su zabili Hummels, Lewandowski, Martinez i Gnabry. Kovač ima razloga za veselje. Ovom pobjedom Bayern preuzima vodstvo na ljestvici.

42' - Novi GOOOL u Munchenu. Javi Martinez pretvara šansu u pogodak za 3-0 Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Torinu.

Poluvrijeme u Torinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+3: Šteta što to nije ušlo, Mandžukić je skoro zabio spektakularni gol: Bivši hrvatski reprezentativac skoro je poravnao rezultat škaricama nakon odbijanca, ali jednako sjajno obranio je Pepe Reina. Mandžin udarac išao je pod samu prečku

Image

Juventus' Croatian forward Mario Mandzukic reacts in pain after a shock during the Italian Serie A football match Juventus vs AC Milan on April 6, 2019 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)

18' - GOOOL U MUNCHENU: Padaju sad golovi u obje utakmice. Robert Lewandowski je u punom trku prošao nekoliko protivničkih igrača, naciljao i spremio loptu iza golmana od desne stative za 2-0 Bayerna.

Image

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski celebrates scoring during the German Cup (DFB Pokal) quarter-final football match FC Bayern Munich v FC Heidenheim on April 3, 2019. (Photo by Sven Hoppe / dpa / AFP) / - Germany OUT / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.

39' - GOOOL U TORINU: Milan je poveo 1-0. Fantastični Poljak Krzysztof Piatek tukao je s ruba šestnaesterca i zabio u donji desni kut. Tiemoue Bakayoko je asistirao za pogodak.

Image
Foto: AFP

Juventus' Croatian forward Mario Mandzukic holds his knee in pain after a shock during the Italian Serie A football match Juventus vs AC Milan on April 6, 2019 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)

10' - GOOOL, vodi Bayern. Zabio je Mats Hummels. Poslije ubačaja Thiaga bio je najviši u skoku između dvojice i pogodio za vodstvo svoje momčadi.

Image

Bayern Munich's German defender Mats Hummels (L) celebrates scoring the opening goal with his teammate Spanish midfielder Javier Martinez during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and BVB Borussia Dortmund in Munich, southern Germany, on April 6, 2019. (Photo by Matthias Balk / dpa / AFP) / Germany OUT / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

8' - Ajmeeeeee, što je promašio Sancho... Fantastično je Borussia izigrala Bavarce i sjurili su se u kontru. Reus je probio lijevu stranu i dodao loptu u sredinu kaznenog prostora gdje je sam poput duha bio Sancho, Neuer je bio već svladan, ali on je umjesto mreže pogodio stativu.

3' - Vraćamo se našem centralnom događaju, susretu Bayerna i Borusssije. Lewandowski je ušao u šesnaesterac gostiju, omeo ga je stoper Dortmunda u pokušaju, Poljak je tražio penal, Grafe to nije vidio tako i igra se nastavlja. Prije toga, već u 1. minuti, Bayern je imao šansu. Hummels je zaprijetio poslije kornera Thiaga, otišlo je to tik uz stativu Borussije.

30' - Kakva šansa u Torinu! Franck Kessie je pucao malo pored desne stative nakon što mu je sjajan pas u šesnasterac poslao Suso. Milan je mogao povesti.

18.30 - Počeo je 120. Der Klassiker u Munchenu. Utakmica stavlja veliki pritisak na Kovača jer ne samo da je cilj uzeti sva tri boda u dvoboju, nego je i izazov pobijediti momčad koju nikad do sada nije pobijedio! U dvije sezone na klupi Eintrachta Kovač je doživio tri poraza u četiri susreta, a jednom je odigrao neriješeno.

Image
Foto: AFP

Niko Kovač

1' - Počela je utakmica u Torinu.

Naglasak će biti na zbivanja u Munchenu, zato što je to po mnogima odlučujuća utakmica za naslov prvaka ove sezone u Bundesligi, utakmica istine za Niku Kovača. Bavarci imaju dva boda manje od vodeće Borussije pa nas čeka pravi spektakl na Allianz Areni.

Dortmund pet godina nije slavio u Munchenu, a bivši hrvatski izbornik nikada do sada nije pobijedio žuto-crne s Westfalena. U pet mečeva stigao je tek do jednog remija, a kao trener Eintrachta je od istog rivala izgubio i finale Kupa.

Juventus je već praktički osigurao povijesni osmi uzastopni Scudetto u Italiji, pa ovaj sraz nema rezultatski značaj, ali svaka pobjeda u ovakvom derbiju je stvar prestiža. Rossoneri se bore za povratak u Ligu prvaka poslije šest dugih godina i imaju tradiciju protiv sebe s obzirom na to da nisu slavili, a čak ni bod osvojili u Torinu punih osam godina.

No, u Milanu smatraju kako je očito došlo vrijeme za prekid tog "prokletstva". Pred utakmicu stiže i podatak prema kojem je hrvatski napadač dvaput bio strijelac u pet posljednjih ligaških ogleda protiv crveno-crnih sa San Sira.

Onaj još važniji kaže sljedeće – Juventus nikad nije izgubio ligašku utakmicu u kojoj je Mandžukić zabio gol. Odigrano je 28 takvih. Vrijedi spomenuti i kako je Mandžo Milanu u pobjedi 2-0 na San Siru u prvom dijelu sezone zabio gol.

Od 20.45 zaljubljenici u španjolski nogomet će odložiti sve što rade jer Barcelona kreće na Atletico Madrid u ogledu prvoplasiranog i drugoplasiranog tima La Lige. I taj dvoboj možete UŽIVO pratiti na portalu Net.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo