Premier League / Luda završnica Derbija Sjevernog Londona: Aubameyang propustio ukrasti bodove Tottenhamu

Image
Foto: AP Images

Našao se Gabonac u još jednoj izglednoj situaciji nakon tog promašaja, ali nije uspio realizirati

2.3.2019.
15:29
AP Images
VOYO logo

Derbi Sjevernog Londona završio je bez pobjednika, ali uzbuđenja nije manjkalo. U ludoj završnici Arsenal je mogao uzeti puni plijen, ali nepreciznost Aubameyanga koštala ih je bodova na Wembleyu kod Tottenhama.

Topnici su puno bolje krenuli u susret i nakon nekoliko neuspješnih napada uspjeli prvi zabiti gol. Strijelac je u 16. minuti bio Aaron Ramsey. Alexandre Lacazette gurnuo ga je u stopostotnu priliku, a Velšanin je, nakon što je u sprintu sretrčao više od polovice terena, u završnici ostao hladnokrvan te zaobišao Llorisa i zabio za vodstvo svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je do kraja poluvremena ipak ubacio u višu brzinu. Momčad Mauricia Pochettina mogla je i prije poluvremena doći do izjednačujućeg pogotka, no Bernd Leno na vratima Arsenala bio je koncentriran te je svojim obranama Sissoku, a kasnije i Kaneu donio prednost Topnicima nakon prvih 45 minuta.

Tottenham je nastavio bolje igrati i u drugom poluvremenu, a nagradu su zaslužili tek u 74. minuti utakmice. Mustafi je u šesnaestercu srušio Kanea dok je ovaj čekao centaršut te je sudac Anthony Taylor pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je sam Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Arsenal je pred kraj utakmice dobio šansu da s Wembleya odnese sva tri boda. Sanchez je u 90. minuti skrivio jedanaesterac. Gurnuo je Aubameyanga točno toliko ga Taylor još jednom odluči puhnuti u zviždaljku i pokazati na bijelu točku. Aubameyang je slabo pucao i Lloris je njegov udarac obranio.

Našao se Gabonac u još jednoj izglednoj situaciji nakon tog promašaja, ali nije uspio realizirati. Arsenalov Lucas Torreira zaradio je ceveni karton u samoj završnici utakmice. Podjelom bodova Tottenham je ostao na trećem mjestu, četiri boda ispred

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenala koji je na svom stereotipnom četvrtom mjestu.

Premer League, 29. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham - Arsenal 1:1 (Ramsey 16'/Kane 74')

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo