TRAŽIO KARTONE / Brazilski reprezentativac optužen za klađenje: Prijeti mu suspenzija, a propada i transfer karijere?!

Image
Foto: Profimedia.hr

'Poričem sve optužbe u cijelosti i borit ću se svakim dahom da sperem svoje ime'

23.5.2024.
21:14
Profimedia.hr
VOYO logo

Engleski nogometni savez (FA) optužio je veznjaka West Ham Uniteda Brazilca Lucasa Paquetu (26) za četiri navodna kršenja pravila klađenja, priopćeno je u četvrtak.

Image
BIZARNA ODLUKA /

Kažnjen je zbog ilegalnog klađenja, a klub ga je 'nagradio' s novim, poboljšanim ugovorom

Image
BIZARNA ODLUKA /

Kažnjen je zbog ilegalnog klađenja, a klub ga je 'nagradio' s novim, poboljšanim ugovorom

Brazilski reprezentativac je optužen da je namjerno tražio karton tijekom četiri utakmice Premier lige 2022. i 2023. godine. Sporne su utakmice West Hama protiv Leicester Cityja (12. studenog 2022), Aston Ville (12. ožujka 2023), Leeds United (21. svibnja 2023) i Bournemoutha (12. kolovoza 2023).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FA navodi kako je Paqueta "pokušao utjecati na ishod, ponašanje ili bilo koji drugi aspekt ili pojavu u tim utakmicama tako što je namjerno tražio da dobije karton od suca u neprimjerenu svrhu utjecanja na klađenje kako bi jedna ili više osoba zaradile od klađenja."

Otočki mediji navode kako je FA gotovo devet mjeseci istraživao sumnjive kladioničarske aktivnosti oko četiri kartona koja je Paqueta dobio. Brazilac je zanijekao krivnju i bilo kakvo znanje o sumnjivim okladama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izuzetno sam iznenađen i uznemiren što me FA odlučio optužiti", rekao je u izjavi na Instagramu i X-u.

"Devet mjeseci surađivao sam u svakom koraku njihove istrage i davao sve informacije koje sam mogao. Poričem sve optužbe u cijelosti i borit ću se svakim dahom da sperem svoje ime. Zbog procesa koji je u tijeku, neću davati daljnje komentare," poručio je brazilski veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

West Ham je potvrdio primitak optužbi.

"Klub će nastaviti stajati i podržavati igrača tijekom cijelog procesa i neće davati daljnje komentare dok se stvar ne zaključi", rekli su u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paqueta je stigao u West Ham 2020. iz Lyona, a igrao je i za Milan i Flamengo. Posljednjih se mjeseci pisalo o njegovom mogućem prelasku u Manchester City, ali sada je transfer upitan.

FA neće davati daljnje komentare do zaključenja ovog slučaja, a o Paquetinoj sudbini odlučivat će neovisna komisija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo