SVI BRUJE O HRVATU / Ugledni španjolski list otkrio Majera: 'Ovo je nasljednik Luke Modrića i jedan od najvećih balkanskih talenata'

Image
Foto: Lovro Majer

Njegovo ime našlo se u centru pažnje nakon sjajne predstave protiv Lyona

10.11.2021.
8:40
Lovro Majer
VOYO logo

Nogometaši Rennesa svladali su u dvoboju 13. kola kod kuće Lyon s 4-1 i skočili na peto mjesto, a do sada najbolju utakmicu u dresu Rennesa odigrao je hrvatski reprezentativac i bivša zvijezda Dinama, Lovro Majer. Privukao je tako veliku pažnju na sebe.

Image
NOVI LUKA MODRIĆ? /

Skandirao mu stadion i bacio je u trans ugledni L'Equipe. Pogledajte Majerov genijalan potez kojim je oduševio Francuze

Image
NOVI LUKA MODRIĆ? /

Skandirao mu stadion i bacio je u trans ugledni L'Equipe. Pogledajte Majerov genijalan potez kojim je oduševio Francuze

"Odakle početi? Od njegovog svilenog dodira? Od stvari koje je radio u igri? Hrvat koji je ovog ljeta stigao u Rennes razbio je Lyon. Posebno je oduševio prebacivanjem obrane kod drugog gola. Prošle godine je Rennesu izmaknula Europa, ali ove izgledaju puno bolje. Klub ima puno više napadačkih oružja, ima golgetera Labordea i kvalitetu dodavanja i finesu Lovre Majera", istaknuo je u L'Equipeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvale ga i Španjolci

Njegova predstava odjeknula je i u Španjolskoj te mu je madridski As posvetio tekst.

"Ovo je Lovro Mayer, potencijalni nasljednik Luke Modrića u hrvatskoj reprezentaciji", pišu te navode kako je Hrvatska već neko vrijeme prepoznatljiva po beskonačnoj proizvodnji centralnih veznjaka koji se ističu iznimnom tehničkom kvalitetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Viceprvaci svijeta samo su u proteklom desetljeću u svojim redovima imali Luku Modrića, Matea Kovačića, Marcela Brozovića i Ivana Rakitića, a na listi im se sada priključio Majer. Ovaj 23-godišnjak privukao je pozornost prošle nedjelje s izvrsnom partijom protiv Lyona kada je bio igrač utakmice", počinje As.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majeru je tijekom odrastanja idol bio Luka Modrić. Igrao je isti klub (Dinamo) kao i on prije nego što je prešao u Rennes. Iako mu je trebalo malo vremena da se prilagodi, sada je postao ključni igrač momčadi. Ljevak, elegantan na lopti i uvijek uzdignute glave, Majer je posljednji proizvod hrvatske tvornice veznjaka koji teži tome da naslijedi Modrića u reprezentaciji. Već je upisao dva nastupa za reprezentaciju, a prelaskom u francusku ligu trebao bi učvrstiti mjesto u momčadi Zlatka Dalića. Majer se smatra jednim od najvećih talenata s prostora Balkana u posljednjih pet godina i Rennes ga je uspio dovesti iz Dinama iako ga je željelo nekoliko znatno bogatijih kubova", navode.

A ovdje možete pogledati njegovu predstavu protiv Lyona koja ga je dovela na naslovnice uglednih izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo