SJEĆATE LI SE OVOGA? / Ljubio je grb Dinama, dogovorio je sve s Mamićima, a sada pjeva: 'Mrzim srpsko ime to...'

Image
Foto: Screenshot

Marko Livaja je postigao pogodak i asistirao za drugi u pobjedi 2:0 nad Dinamom

6.12.2021.
17:26
Screenshot
VOYO logo

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je u nedjelju na stadionu Maksimir u Zagrebu pred 9.900 gledatelja pobijedio Dinamo s 2-0 upisavši petu uzastopnu pobjedu otkako je  momčad preuzeo Valdas Dambrauskas.

Image
HAJDUK SLAVIO NA MAKSIMIRU /

Dambrauskas nastavio sjajan niz i uzeo puni plijen u derbiju, fenomenalni Marko Livaja srušio Modre

Image
HAJDUK SLAVIO NA MAKSIMIRU /

Dambrauskas nastavio sjajan niz i uzeo puni plijen u derbiju, fenomenalni Marko Livaja srušio Modre

Hajduk je poveo u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Hajduka pobjedu su proslavili na stadionu, a nakon povratka u split uslijedilo je još žešće slavlje.

Igrače Hajduka su ispred Poljuda dočekali navijači i s njima proslavili veliku pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom proslave netko je od navijača podigao na ramena prvu zvijezdu Hajduka i hrvatskog reprezentativca  Marka Livaju, a on je zajedno s navijačima pjevao uvredljivu pjesmu "Mrzim Dinamo, srpsko ime to". Snimku je objavio jedan portal, a brzo se proširila po medijima, društvenim mrežama pa čak i stranim medijima.

Nakon te snimke pojavila se još jedna, a na njoj su snimljeni Livaja i legendarni vratar Hrvatske i heroj SP-a 2018. Danijel Subašić kako pjevaju "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", ali ne zna se gdje je i kada snimljen video. Vidljivo je da su njih dvojica negdje, vjerojatno, u noćnom klubu ili nekoj većoj zabavi, a nakon te pjesme povela se i ona: "I Purgera i Riječana i šakama i nogama i bocama i letvama, sve za našeg Hajduka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umalo postao 'Modri'

No, nakon tog pogrdnog Livajinog skandiranja i vrijeđanja Dinama treba podsjetiti da je prije 13 godina Livaja bio na milimetar do dolaska upravo u Dinamo.

Tada 15-godišnji kadet Livaja bio je jedna od najvećih nada hrvatskog nogometa i po njega su u Split stigli braća Mamić, Zdravko i Zoran, te dogovorili njegov dolazak na Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije utakmice Dinama i Hajduka u Kupu sastao sam se s braćom Mamić i sve smo dogovorili. Bilo mi je teško, ali nisam imao izbora jer me nitko iz Hajduka nije zvao", prisjetio se Livaja tog događaja.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nekoliko dana nakon što je Livaja dogovorio odlazak u Dinamo, Hajdukova legenda Ivica Šurjak spriječio je se to dogodi i nagovorio ga da potpiše za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je što me zvao klub poput Dinama, ali nisam htio otići. Kada me Šurjak pozvao da ostanem, nisam dvoumio niti sekunde. Pao mi je kamen sa srca", rekao je tada Livaja.

Ljubio Dinamov grb

Nakon toga su u javnost isplivale fotografije na kojima je Livaja u Dinamovoj trenirci i ljubi Dinamov grb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Facebook

No, tim se fotografijama tada nije pridavala prevelika važnost jer su navodno nastale na okupljanju mlade reprezentacije gdje su igrači Dinama ljubili Hajdukov grb i obrnuto.

Livaja je ubrzo nakon toga otišao u talijanski Inter, a nakon toga nastupao za Lugano, Cesenu, Atalantu, Rubin, Empoli, Las Palmas i AEK, te se naposljetku vratio u Hajduk s kojime je u nedjelju pobijedio Dinamo pa skandirao da "mrzi srpsko ime to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo