OGLAS

HAJDUK SLAVIO NA MAKSIMIRU / Dambrauskas nastavio sjajan niz i uzeo puni plijen u derbiju, fenomenalni Marko Livaja srušio Modre

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekstni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

5.12.2021.
8:58
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pred 9.900 gledatelja pobijedio Dinamo sa 2-0 upisavši petu uzastopnu pobjedu otkako je  momčad preuzeo ValdasDambrauskas.

Image
DVOBOJ NA KIŠNOM MAKSIMIRU /

Pogledajte kako je izgledala velika borba Dinama i Hajduka u prvom derbiju sezone

Image
DVOBOJ NA KIŠNOM MAKSIMIRU /

Pogledajte kako je izgledala velika borba Dinama i Hajduka u prvom derbiju sezone

Hajduk je poveo u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak. Četiri pobjede Splićani su ostvarili u prvenstvu, a jednu u Kupu. Hajduk je pritom dobio dva gostujuća derbija, protiv Rijeke (3-2) i Dinama (1-0).

Modri u 'crnoj rupi'

S druge strane Dinamo je nastavio crnu seriju rezultata, u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima "Modri" su ostvarili samo jednu pobjedu, a bio je to i drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon ispadanja od Rijeke u srijedu u četvrtfinalu  Kupa. Nakon poraza od Rijeke Damir Krznar je podnio ostavku, a umjesto njega momčad je preuzeo Željko Kopić koji je startao porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi ovosezonski okršaj Dinama i Hajduka. Trebali su igrati u devetom kolu na Poljudu, ali je tada derbi odgođen na zahtjev Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je oprezno s obje strane, Hajduk je bio nešto aktivniji, no u prvih 20 minuta nije zabilježen niti jedan udaraca. Prvu pravu priliku vidjeli smo u 24. minuti. Marko Livaja je odlično pucao iz slobodnog udarca sa 18 metara, no Dominik Livaković je sjajno reagirao.

Livaković spašavao

Samo minutu kasnije gosti su imali još jednu veliku priliku. Gergo Lovrencsics je poslao loptu u peterac, no Stipe Biuk je u odličnoj poziciji glavom pucao pored gola. Dinamo je u završnici poluvremena imao nekoliko kornera, no "Modri" u prvom dijelu nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili gostujuća vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku u nastavku imali su "Modri". Ademi je u 50. minuti pucao sa 20-ak metara, ali izravno u Kalinića. Tri minute kasnije sličnu situaciju vidjeli smo i na suprotnoj strani, pucao je Atanasov, no ravno u Livakovića.

U 61. minuti napokon smo vidjeli pogodak i to u mreži domaćina. Josip Elez je dugačkom loptom uposlio Livaju koji je pobjegao Theophile-Catherineu, prebacio Livakovića i zabio za vodstvo Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja presudio

Primljeni pogodak je na "natjerao" Dinamo da krene ofanzivnije, no hrvatski prvak je djelovao nemoćno i gostujuća obrana sigurno se obranila do kraja.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hajduk je razriješio u drugoj minuti sudačke nadoknade. Livaja je sjajno primio loptu u šesnaestercu, pričekao je dolazak Sahitija, idealno ga poslužio, a krilni napadač Bijelih pogodio za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Rijeka sa 36 bodova, Osijek je drugi sa 35 bodova, Hajduk je sada treći sa 33 boda, dok je Dinamo četvrti sa 31 bodom.

______________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA HNL, 18. KOLO, STADION MAKSIMIR

DINAMO - HAJDUK 0:2 (Livaja 60', Sahiti 90'+4')

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Moharrami, Šutalo, Theophile-Catherine, Štefulj - Mišić, Ademi - Menalo, Ivanušec, Oršić - Petković

Hajduk: Kalinić - Lovrencsics, Katić, Elez, Melnjak - Fossati, Atanasov, Krovinović - Biuk, Livaja, Ljubičić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+5' Gotova je utakmica, Hajduk je pobijedio 2:0.

90'+4' GOOOL Hajduk vodi 2:0. Zabio je Sahiti nakon proigravanja Marka Livaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 1' Štefulj puca glavom sa šest metara, ali ne pogađa okvir gola.

90' Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Veliki pritisak Dinama u ovim trenucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Dobra šansa za Dinamo, Ivanušec je prošao u kazneni prostor i ubacio, ali Tolić ne siže na vrijeme.

82' Udarac Petkovića iz daljine, odbijeno je to u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Štefulj ubacuje s tridesetak metara, bilo je to previsoko za Dinamove nogometaše u šesnaestercu.

74' Nastavljena je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Zaustavljena je igra na Maksimiru. Torcida i Boysi su zasuli teren bakljama.

70' Dinamo je imao dobru priliku iz slobbodnog udarca s malo više o dvadeset metara. Pucao je Petković, ali njegov šut ne ide u okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' GOOOL Hajduk je poveo. Elez je dugom loptom proigrao Livaju koji bježi Teophile-Catherinu, izbija pred Livakovića i prebacuje ga za vodstvo Bijelih na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Sjajan ubačaj Oršića u šesnaesterac Hajduka, Ivanušec je pokušao stići do lopte, ali ona ga je samo očešala po glavi.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

53' Prilike sijevaju s obje strane na početku drugog poluvremena. Atansov je sada pucao s dvadeset metara, Livaković je siguran.

52' Prodor Ivanušeca po desnoj strani. Uspio je doći na pet metara do gola, no slabo je ubacio i Kalinić to lagano lovi.

50' Prvi pokušaj u nastavku - Ademi je snažno pucao s dvadesetak metara i pogodio Kalinića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Kopić je napravio dvije promjene -  Ristovski je ušao umjesto Moharramija, a Gojak je zamijenio Menala.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo - Hajduk 0:0

44' Smirila se igra, igrači obje momčadi ne žele riskirati prije odlaska na odmor.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo - Hajduk

40' Šutalo puca u gužvi s desetak metara, Kalinić to sigurno lovi.

38' Ovo je moglo biti jako opasno. Dinamovci su kombinirali u kazeneom prostoru Hajduka i na kraju je Ademi pucao s otprilike sedam metara, a Elez blokirao.

35' Livaja je pucao nakon kombinacije s Ljubičićem, ali to završava u bloku.

33' Novi dalekometni pokušaj domaćina. Štefulj je pucao s 30 metara i to odlazi visoko iznad gola.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinemo - Hajduk

30' Prilika za Dinamo. Mišić je pucao s ruba šesnaesterca, ali pored gola. Modri još niti jednom nisu uputili udarac u okvir.

26' Ogromna šansa za goste. Lovrencsics  je ubacio, a Biuk pucao glavom, no niti to nije precizno.

25' Najopasniji pokušaj Hajduka. Livaja je sjajno pucao nakon jednog slobodnog udarca, ali taj udarac još bolje brani Livaković.

21' Prvi pokušaj Dinama. Ademi je pokrenuo kontru i pronašao Menala koji puca s desne strane, no njegov šut odlazi pored gola.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo - Hajduk

17' Udarac Atanasov  s dvadesetak metara, Livaković to lagano lovi.

11' Nakon dobrog početka Hajduka, Dinamo je počeo preuzimati kontrolu na terenu i sve je opasniji.

9' Dinamo je krenuo poprilično oprezno, bez ulaženja u veći rizik.

4' Bez većih zanimljivosti na samom početku momčadi. Hajduk pokušava dugačkim loptama iznenaditi Modre, no zasad je to bezopasno.

1' Počela je utakmica. Dinamo igra u plavim, a Hajduk prvi put ikada na Maksimiru u zlatnim dresovima.

-------------

17.15 Tribine se polagano pune. U Zagrebu je danas veći dio dana padala snažna kiša i još nije stala.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

0' - Čeka se početak utakmice. Stigli su sastavi i ipak ima iznenađenja jer će na golu Hajduka biti Kalinić, iako je trebao biti Subašić. Kod Dinama nema Bartola Franjića, a na lijevom boku ga mijenja Daniel Štefulj.

-------------

“ Prva pa derbi. Sigurno velik izazov za mene kao trenera, za sve igrače i za cijeli klub. zadovoljan sam načinom na koji su dečki odreagirali, imali smo kvalitetne treninge, napravili smo dobru pripremu i puni motiva i pozitivne energije iščekujemo sutrašnju utakmicu”, rekao je Kopić dan prije utakmice. Riječ je, inače, o bivšem treneru Hajduka.

“ Poštujem Hajduk kao instituciju, pod novim trenerom igraju dobro, dižu se, imaju svoje zakonitosti i principe igre. Sigurno će doći kvalitetni i motivirani nakon četiri pobjede u nizu, ali na nama je da se postavimo na pravi način i odigramo na svom terenu pravu utakmicu i pobijedimo”, poručio je.

“Ako oni budu dobri, to znači da mi nismo dobri i obratno. Imamo svoj plan, bit ćemo spremni i znat ćemo kako napadati i kako se braniti. Mogu utjecati kakav će biti Hajduk, a ne Dinamo. Želimo biti hrabri i odigrati dobru utakmicu. Možeš igrati loše i pobijediti jednu utakmicu. Ako igraš loše nećeš ih dobiti puno. Ako igraš dobro onda ćeš od deset pobijediti u osam, devet utakmica”, naglasio je pak trener Bijelih Valdas Dambrauskas.

Glavni sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Marjan Tomas iz Osijeka, a četvrti sudac je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline. VAR sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, a asistent VAR suca je Bojan Zobenica iz Velike Gorice. 

Dinamo trenutno zauzima treću poziciju na tablici s 31 bodom u 15 odigranih utakmica, a Hajduk je četvrti s 30 bodova u 16 odigranih susreta. Bit će ovo prvi susret Hajduka i Dinama u aktualnoj sezoni.

Ovaj susret možete gledati na Arena Sport 3.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo